Σταχτοπούτα: Μια ιστορία με πολλά ανθρώπινα διδάγματα

Υπάρχει κάτι που κάνει τη Σταχτοπούτα- Cinderella - από την αγνή και άδολη ψυχή έως τα γυάλινα γοβάκια της - μια από τις πιο αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney που λατρεύουν τα μικρά κορίτσια. Σε σύγκριση με άλλες ηρωίδες, όπως η Μπελ, η Χιονάτη και η Ωραία κοιμωμένη, αυτή είναι ίσως συμπονετική φιγούρα.

Σταχτοπούτα: Μια ιστορία με πολλά ανθρώπινα διδάγματα

Το παραμύθι της Σταχτοπούτας διδάσκει πολλά πράγματα για την εσωτερική ομορφιά και την καλοσύνη. Διαχρονικά μαθήματα που οι γονείς μπορούν να διδάξουν τα παιδιά τους σε όλες τις ηλικίες και τα υπόβαθρα.

1. Πάντα να είσαι ευγενικός ό,τι και αν γίνεται: Η ευγένεια και η καλοσύνη της Σταχτοπούτας είναι εκείνα που της δίνουν δύναμη για να συνεχίσει να κάνει όλα όσα της λένε οι ετεροθαλείς αδερφές της και η κακιά μητριά της. Η ευγένεια της Σταχτοπούτας της επιτρέπει να είναι ανιδιοτελής, να παραμένει ευγνώμων και να εκτιμά τους άλλους. Μάθημα: Βοηθήστε τα παιδιά σας να κατανοήσουν τη σημασία της καλοσύνης και της γενναιοδωρίας, και θυμηθείτε να δείχνετε και εσείς σε άλλους γονείς καλοσύνη!

2. Να είσαι γενναίος και να ρισκάρεις: Κάπως, μετά από μια κουραστική μέρα σκληρής δουλειάς, η Σταχτοπούτα εξακολουθεί να βρίσκει το θάρρος να πει, «Μπορεί να με αντιμετωπίζουν σαν μια υπηρέτρια, αλλά αξίζω να πάω στο βασιλικό χορό, πάρα πολύ!». Ενώ μεταμορφώνεται σε μια πριγκίπισσα, ρισκάρει να ανέβει σε μια κολοκύθα με τον κίνδυνο να την αναγνωρίσουν η μητριά της και οι αδερφές της. Μάθημα: Από νεαρή ηλικία να ενισχύετε τη γενναιότητα και την ανεξαρτησία των παιδιών σας, ώστε να είναι γενναία και να τολμούν.

3. Πίστεψε στον εαυτό σου: Η Σταχτοπούτα πίστεψε στον εαυτό της και κατάφερε μετά από πολλές δυσκολίες να φορέσει το γυάλινο γοβάκι που θα την έβγαζε από τη δυστυχισμένη ζωή που ζούσε μέχρι πριν. Δεν εγκατέλειψε ούτε μια φορά την προσπάθειά της για να κατακτήσει τα όνειρά της. Με υπομονή και ευγένεια κατάφερε να έχει μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον. Μάθημα: Μάθετε στο παιδί σας να μην εγκαταλείπει ποτέ τις προσπάθειές του. Μάθετέ του να σηκώνεται όσες φορές και αν πέσει.

Οι ταινίες της Disney, που προβάλλονται από τα κανάλια Novacinema δεν απευθύνονται μόνο σε μικρά παιδιά αλλά και σε μεγάλους, καθώς τα μηνύματα που περνούν είναι διαχρονικά κι αφορούν σε όλες τις ηλικίες.

Απολαύστε αυτή την ταινία μέσα από τα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema που δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής των κλασικών ταινιών της Disney, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους εδώ και πολλές δεκαετίες, με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συλλογή Disney για να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς το επιθυμείτε, κρατώντας τη μαγεία... για πάντα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved