Αρώματα που δημιουργούν αναμνήσεις….. ξανά και ξανά

Πώς νιώθετε όταν μυρίζετε ένα μπουκέτο από λουλούδια, το άρωμα της γιαγιάς σας, φρεσκοπλυμένα σεντόνια; Σύμφωνα με την έρευνα του Lenor «Bottle a Moment», που διεξήχθη ανάμεσα 4.000 γυναίκες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Η.Β., Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία), το 84% των ερωτηθέντων είπαν ότι αυτά τα αρώματα είναι που μπορούν πραγματικά να τους ταξιδέψουν σε μια ιδιαίτερη ανάμνηση.

Αρώματα που δημιουργούν αναμνήσεις….. ξανά και ξανά

Η ζωή μας αποτελείται από μαγικές καθημερινές στιγμές που μας κάνουν να χαμογελάμε. Μια πολυαναμενόμενη βραδιά με φίλους φορώντας το αγαπημένο σας υπέροχο φόρεμα, μια ζεστή αγκαλιά από το παιδί σας ενώ φοράει τις μαλακές του πιτζάμες, χουχούλιασμα με τον σύντροφό σας κάτω από μια ζεστή κουβέρτα. Αν και το ένα τρίτο * από εμάς βγάζουμε φωτογραφίες για να μπορέσουμε να αιχμαλωτίσουμε μια ανάμνηση που μπορούμε να ξαναζήσουμε απλώς κοιτώντας την εικόνα, ακόμη και οι εικόνες με την υψηλότερη ανάλυση δεν μπορούν να μας βοηθήσουμε να ξαναζήσουμε τις αναμνήσεις με τη ζωντάνια που θα θέλαμε. Σχεδόν το 80% πιστεύει ότι το ενδιαφέρον μας να αποτυπώσουμε την ανάμνηση σημαίνει ότι τη βιώνουμε και την απολαμβάνουμε λιγότερο έντονα. Μακάρι να μπορούσαμε να αιχμαλωτίσουμε τις αναμνήσεις έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές ξανά και ξανά.

Η αδιαμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ μυρωδιάς και ανάμνησης
Η έρευνα του Lenor «Bottle a Moment» αποκάλυψε ότι το 80% των συμμετεχόντων έχουν βιώσει έντονες αναμνήσεις ή αναπολήσεις όταν εκτέθηκαν σε μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Από τις πιο δυνατές αναμνήσεις που είναι συνδεδεμένες με αρώματα είναι αυτές που συνδέονται με βασικές στιγμές της ζωής μας, από την παιδική ηλικία (52%), τις διακοπές (31%) μέχρι και τις σημαντικές ρομαντικές στιγμές(31%) .
Πράγματι, το μυαλό μας ασυνείδητα απομνημονεύει διάφορες μυρωδιές και τις συνδέει με συγκεκριμένες στιγμές που βιώνουμε, όπως εξηγεί η Δρ. Rachel Herz, ψυχολόγος με ειδίκευση στην όσφρηση: «Mε 50 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς, οι μυρωδιές μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή να έχει πιο δυνατή συναισθηματική αξία, με αποτέλεσμα όταν μυρίζετε τη συγκεκριμένη μυρωδιά ξανά να μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη σας την ανάμνηση πιο ζωντανά».

Αιχμαλωτίστε μια ανάμνηση για να τη ζήσετε ξανά και ξανά
Τι θα λέγατε λοιπόν εάν η δημιουργία αυτών των έντονων αναμνήσεων και η δυνατότητα αναβίωσής τους ήταν τόσο απλές διαδικασίες όσο η χρήση όμορφων και έντονων αρωμάτων στα ρούχα σας; Το Lenor προστατεύει και ενισχύει τα χαρακτηριστικά των ρούχων σας, δηλαδή την εμφάνιση, την αφή και τη μυρωδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που φοράμε ένα ρούχο που έχει πλυθεί με Lenor μπορούμε να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις, τις οποίες θα μας θυμίζει το πλούσιο άρωμά του.

Τα αγαπημένα μας αρώματα ξυπνούν τις πιο δυνατές αναμνήσεις
Η έρευνα του Lenor «Bottle a Moment» αποκάλυψε επίσης ότι συγκεκριμένα αρώματα είναι πιο κατάλληλα για τη δημιουργία αναμνήσεων. Τα αρώματα Ocean Breeze (30%), Vanilla (29%) και Rose (27%) αποτελούν τα τρία κορυφαία αρώματα που είναι πιθανότερο να ανακαλέσουν στη μνήμη μιας μια αγαπημένη στιγμή . Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι δεν είναι μόνο τα αρώματα που αναβιώνουν τις αναμνήσεις μας, αλλά συγκεκριμένοι συσχετισμοί αρωμάτων όπως το άρωμα που φοράει η μαμά ή η γιαγιά μας (36%), το πουκάμισο του συντρόφου σας (29%) και η μυρωδιά του μωρού σας (13%). Η Δρ. Rachel Herz εξηγεί ότι δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτές οι πιο συναισθηματικές αναμνήσεις με τα πιο κοντινά και αγαπητά μας πρόσωπα είναι πιο στενά συνδεδεμένες με κάποιο άρωμα. Όταν έχουμε μια συναισθηματική σύνδεση με κάποιον άνθρωπο με τον οποίο απολαμβάνουμε τη δεδομένη στιγμή, η σύνδεση του αρώματος θα είναι ακόμα πιο δυνατή.»

Η πλούσια γκάμα αρωμάτων Lenor έχει την ένταση ενός μπουκέτου που αποτελείται από 100 λουλούδια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που βιώνετε μία από αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές με τους αγαπημένους σας φορώντας ρούχα πλυμένα με Lenor, θα μπορείτε να ξαναζήσετε την ανάμνηση με κάθε πλύσιμο.

Με το Lenor, κάθε στιγμή γίνεται μια ανάμνηση που ζωντανεύει ξανά και ξανά
«Είτε δημιουργούν μια πιο δυνατή συναισθηματική σύνδεση με μια νέα ανάμνηση είτε σας βοηθούν να ξαναζήσετε μια παλιά ανάμνηση μέσα από τον συσχετισμό του αρώματος, τα πλούσια αρώματα του Lenor μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε αυτές τις στιγμές ξανά και ξανά» καταλήγει η Δρ. Herz.

Με δεδομένη αυτή την στενή σύνδεση μεταξύ του αρώματος των ρούχων μας και της εμπειρίας που έχουμε βιώσει μια δεδομένη στιγμή, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το ένα πέμπτο των αγοραστών έχουν προτιμήσει ένα μαλακτικό ρούχων όπως το Lenor, λόγω των αναμνήσεων και των συναισθημάτων που τους ξυπνά.

Για να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε τις καθημερινές στιγμές σε σημαντικές αναμνήσεις που μπορούμε να ζήσουμε ξανά και ξανά, το Lenor έχει αναπτύξει τη σύνθεσή του για να προσφέρει ακόμη πιο πλούσια αρώματα. Τα αρώματα αυτά, που έχουν δημιουργηθεί με τις ίδιες μεθόδους που δημιουργούνται τα φίνα αρώματα, δηλαδή με κορυφαίες, μεσαίες και χαμηλές νότες, προσφέρουν εκρήξεις έντονης φρεσκάδας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα το μυαλό μας ασυνείδητα να συνδέει τις στιγμές που βιώνουμε με το άρωμα που αναδύουν τα ρούχα μας. Έτσι, όταν φοράμε ρούχα που έχουν πλυθεί με το ίδιο άρωμα Lenor ξανά, μπορούμε να ξαναζήσουμε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ξανά και ξανά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Grey Athens, Kα Αγγελική Μουτσάτσου 213 0117757.
• Η έρευνα «Lenor Bottle a Moment» πραγματοποιήθηκε από την OnePoll τον Ιανουάριο του 2015
• Στην έρευνα συμμετείχαν 4.000 γυναίκες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Η.Β., Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved