Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με ξύδι

Το ξύδι, παρά την έντονη μυρωδιά του, έχει «ανακηρυχτεί» ως το απόλυτο οικολογικό πολυκαθαριστικό αφού απομακρύνει ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με ξύδι

Μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε παντού; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν κάποια υλικά και αντικείμενα που η χρήση του ξυδιού είναι ...καταστροφική. Όπως:

-Ξύλινα πατώματα: Το ξύδι διαβρώνει το βερνίκι κάνοντας το πάτωμα να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Προτιμήστε ειδικά προϊόντα για την περιποίηση του ξύλου ή ακόμη και σκέτο νερό.

-Πλυντήριο πιάτων και πλυντήριο ρούχων: Συχνά για να απομακρύνουμε τα λίπη από το πλυντήριο πιάτων ή για να καθαρίσουμε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων, ρίχνουμε ξύδι. Και μπορεί ο κάδος να αποκτήσει αστραφτερή λάμψη όμως τα λάστιχα θα καταστραφούν (με τη συχνή χρήση).

-Μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες: Η όξινη σύνθεση του ξυδιού καταστρέφει τα φυσικά πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης, το μάρμαρο και ο στεατίτης (σαπωνόλιθος). Αυτό που χρειάζεται είναι απλά λίγο νερό και ένα απαλό πανί.

- Μαχαίρια κουζίνας: Η χρήση ξυδιού δεν ενδείκνυται για τον καθαρισμό των μαχαιριών ειδικά εκείνων που είναι φτιαγμένα από ανθρακοχάλυβα. Αντί για ξύδι προτιμήστε ελαιόλαδο, είναι αποτελεσματικό και οικολογικό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved