Μια Ελληνίδα διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο!

Στη λίστα με τους 50 καλύτερους δασκάλους του κόσμου που είναι υποψήφιοι για το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου 2016, του Ιδρύματος Varkey, συμπεριλαμβάνεται η Ελληνίδα Αγγελική Παππά.

Μια Ελληνίδα διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο!

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς από 148 χώρες του κόσμου .

Η Αγγελική Παππά, δασκάλα στις Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών, ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Ανέπτυξε ένα ολόκληρο σύστημα διδασκαλίας σε παιδιά με δυσλεξία - το οποίο ονόμασε I Love Dyslexia (Αγαπώ τη δυσλεξία).

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σύνθεση έξυπνων οπτικών βοηθημάτων, νοητικών χαρτών, διασκεδαστικών τεχνικών απομνημόνευσης και παιχνιδιών για την εκμάθηση δεξιοτήτων με νέους και πρωτότυπους τρόπους. Μέρος του συστήματος αυτού είναι η κοινωνική συναναστροφή, καθώς και η συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας.

Η Αγγελική Παππά έχει διδάξει περίπου 800 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και επιμόρφωσε περίπου 1.500 εκπαιδευτικούς στις δικές της μεθόδους. Οι βαθμοί των μαθητών της στις εξετάσεις IELTS και EFL είναι υψηλοί, με το 80% των μαθητών να επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 80%.

Το βραβείο Global Teacher Prize θα δοθεί φέτος για δεύτερη χρονιά αλλά ήδη έχει χαρακτηριστεί ως το «Νόμπελ της Διδασκαλίας». Eίναι το μεγαλύτερο στο είδος του και συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2016 σε ειδική εκδήλωση στο Ντουμπάι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved