Επιλέξτε στιλάτα δώρα για τα παιδιά χωρίς να ξοδέψετε μία… περιουσία!

Τη σήμερον ημέρα το να έχεις παιδιά δεν είναι μία καθόλου απλή υπόθεση. Και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν συνειδητοποιείς πόσα γνωρίζουν για την τεχνολογία και πόσο έχει αλλάξει η τεχνολογία σε σχέση με πριν από 20 χρόνια που ήμασταν εμείς στην ηλικία τους.

Επιλέξτε στιλάτα δώρα για τα παιδιά χωρίς να ξοδέψετε μία… περιουσία!

Το πρόβλημα γίνεται λίγο μεγαλύτερο όταν συνειδητοποιείς ότι τα δώρα που επιθυμούν έχουν σχέση με την τεχνολογία και δεν είναι και φθηνά... Και εσύ τώρα θα πρέπει να βρεις και ένα στιλάτο gadget που να είναι και λίγο της μόδας για να μην ακούσεις γκρίνια αλλά και να είναι και προσιτό από πλευράς. Δηλαδή, κάτω από τα 160 ευρώ.

Το θετικό είναι πως προϊόντα που να καλύπτουν αυτές τις προϋποθέσεις υπάρχουν και μάλιστα πολλά, αρκεί να περάσεις μία βόλτα από ένα κατάστημα όπως τα Public, όπου και μεγάλη γκάμα υπάρχει και καλές τιμές.

Για παράδειγμα, η τελευταία τάση στις ψηφιακές τεχνολογίες ακούει στο όνομα «εικονική πραγματικότητα» ή virtual reality (VR). Το Homido είναι μία ειδική θήκη-μάσκα που συνδέεται με το smartphone σου και σε περνά κυριολεκτικά σε μία νέα διάσταση, ιδίως όσον αφορά στα παιχνίδια, αλλά όχι μόνο. Εξαιρετικό αξεσουάρ και για εκπαιδευτικούς λόγους.

Αν δεν έχετε αγοράσει υπολογιστή στο παιδί σας, ενδεχομένως να ήρθε η ώρα να το κάνετε. Και επιπλέον μπορείτε να αξιοποιήσετε εκείνη την οθόνη και το πληκτρολόγιο που σας έχουν μείνει από το «παλιό» επιτραπέζιο σύστημα που είχατε για να μειώσετε το κόστος. Η λύση είναι μία νέα κατηγορία υπολογιστών που έχει μέγεθος όσο ένα USB stick, όπως είναι το Quest nano PC που συνδέεται σε οποιαδήποτε οθόνη με θύρα HDMI. Συνδέεις ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι και είσαι έτοιμος.

Desktop5

Αντί για μίνι υπολογιστή, υπάρχει και η «κλασική» -πλέον- λύση του tablet όπου εκεί και αν υπάρχουν επιλογές. Τo tablet είναι ένα πολύ καλό δώρο δεδομένου ότι μπορείς να συνδυάσεις την ψυχαγωγία (παιχνίδια) με το σχολείο (εργασίες και αναζήτηση πληροφοριών). Στη συγκεκριμένη κατηγορία, γενικώς ισχύει ότι όσο πιο ψηλά η τιμή, τόσο καλύτερη και η ποιότητα αλλά αν ψάχνεις για μοντέλα που προσφέρουν καλή σχέση τιμής – απόδοσης, τότε ρίξε μία ματιά στο Bitmore Colortab που είναι διαθέσιμο και σε 3 χρώματα ή την πρόταση 3G (για να έχεις ίντερνετ παντού) Lenovo Tab 2 A730 ή ακόμη και το MLS IQ Tab Diamond το οποίο διαθέτει δυνατότητες όπως την Talk & Search- δηλαδή του μιλάς και ψάχνει για σένα!

Υπάρχουν, όμως, και αξεσουάρ που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Όπως τα power banks, ήτοι φορητοί φορτιστές που προσφέρουν από 1 έως και 4-5 φορτίσεις ενός smartphone, ώστε να μην μπορεί να πει ποτέ κανείς ότι του τελείωσε η μπαταρία στο κινητό. Και εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά τα μοντέλα της SBS με τον πρωτότυπο σχεδιασμό τους, πραγματικά ξεχωρίζουν. Πολύ απλά, γιατί μπορεί να έχετε μία επαναφορτιζόμενη φορητή μπαταρία με τη βρετανική σημαία (Powerbank USB SBS Portable Battery Backup ExtraSlim 2200 mAh UK Flag), που να μπορεί να «καμουφλαριστεί» (Powerbank USB SBS Portable Battery Backup ExtraSlim 2200 mAh Camouflage) ή να μην μπορεί να την ξεχωρίσει κάποιο από το τζιν παντελόνι του (Powerbank USB SBS Portable Battery Backup ExtraSlim 2200 mAh Jeans).

KOLAZ

Τα παιδιά κάθε ηλικίας ακούνε πολλή μουσική και γι’ αυτό μία στιλάτη, μοδάτη πρόταση για δώρο μπορεί να σχετίζεται με τη μουσική. Τα ασύρματα φορητά ηχεία είναι πολύ της μόδας γιατί πολύ απλά τα παιδιά τα χρησιμοποιούν για να ακούν μουσική με τους φίλους τους. Στο Public μπορεί να χαθείς από την πληθώρα των επιλογών, αλλά μπορείς να επικεντρωθεί και στα μοντέλα της JBL ή της πιο «φρέσκιας» UE Boom για ηχεία που καλύπτουν κάθε γούστο, ανάγκη και πορτοφόλι. Όπως και χρώματα...

jbl
ue boom

Με πολλά σχέδια και χρώματα κυκλοφορούν πλέον και τα ακουστικά για smartphones και MP3 players όπου και εκεί οι επιλογές είναι πολλές και είναι ένα δώρο που θα το εκτιμήσει οποιοδήποτε παιδί καθώς προσδίδουν στυλ. Από τις πολλές προτάσεις που υπάρχουν, ρίξτε μία παραπάνω ματιά στα μοντέλα της iLuv και της Urbanista.

urbanista

Τέλος, μία πρόταση για τα πιο μικρά παιδιά, στα οποία στο σχολείο ζητάνε να έχουν το δικό τους USB stick, είναι τα μοντέλα που φέρουν επάνω τους ήρωες από ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως ο Captain America, o Iron Man, o Darth Vader ή τα Minions! Όποιον κι αν προτιμά, τον αγαπημένο του ηρωα σε USB flash drive θα τον βρει εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved