Λεκές από μελάνι στα ρούχα του παιδιού;Κανένα πρόβλημα

Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες στα ρούχα μικρών και μεγάλων είναι το μελάνι. Απορροφάται σχεδόν αμέσως από τα ρούχα και συχνά  ανάλογα με την σύνθεση του υφάσματος ...εξαπλώνεται.

Λεκές από μελάνι στα ρούχα του παιδιού;Κανένα πρόβλημα

Αν λοιπόν έχετε λεκέ από μελάνι , μην αγχώνεστε. Υπάρχει λύση. Για την ακρίβεια έχετε πολλές επιλογές. Ανάλογα με τη σύνθεση του υφάσματος που έχει λερωθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι, γάλα, χλωρίνη, ξύδι ακόμα και αμμωνία!

Αν λοιπόν το μελάνι προήλθε από στυλό διαρκείας και το λεκιασμένο ύφασμα είναι βαμβακερό, βάλτε ένα κομματάκι βαμβάκι στην ανάποδη μεριά του λεκέ και τρίψτε τον με ένα άλλο κομμάτι βαμβάκι, βουτηγμένο σε γάλα. Αν μιλάμε για μελάνι πένας και άσπρο ύφασμα, μουλιάστε για λίγο το ρούχο σε χλιαρό νερό με χλωρίνη και μετά ξεπλύνετε πολύ καλά.

Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό, μουλιάστε το για πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και ξεπλύνετέ το με νερό και λεμόνι. Αν το ύφασμα είναι συνθετικό, τρίψτε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα.

Εάν ο λεκές επιμένει δοκιμάστε το εξής : Τρίψτε το λεκέ με ένα σφουγγάρι προσεκτικά για να μην εξαπλωθεί. Στη συνέχεια ψεκάστε με λίγη λακ και στη συνέχεια ρίξτε μερικές σταγόνες λευκό ξύδι. Μετά από μισή ώρα, πιέστε με ένα απορροφητικό πανάκι για να απομακρυνθεί ο λεκές. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ξύδι ή αμμωνία αν τελικά ο λεκές επιμένει.

Τέλος, πλένετε το ρούχο με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε και είστε έτοιμες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved