Μαθήτριες από την Ταϊβάν αναδημιουργούν έργο του Βαν Γκογκ με …καπάκια!

Ο καθηγητής ενός τοπικού σχολείου της Ταϊβάν σκέφτηκε ένα διαφορετικό τρόπο για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των μαθητριών του και παράλληλα να τις μάθει τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Μαθήτριες από την Ταϊβάν αναδημιουργούν έργο του Βαν Γκογκ με …καπάκια!

Χώρισε λοιπόν τις μαθήτριες σε ομάδες και τις ζήτησε να φτιάξουν με πολύχρωμα καπάκια την «Έναστρη Νύχτα» του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ!

Οι μαθήτριες ξεκίνησαν να συλλέγουν τα καπάκια από το καλοκαίρι, με τη συνδρομή και των οικογενειών τους αλλά και της τοπικής κοινότητας. Κατάφεραν λοιπόν να συγκεντρώσουν περίπου 30.000 καπάκια τα οποία χρησιμοποίησαν στο έργο τους.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι ομάδες ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την …εργασία τους. Με μεθοδικότητα και υπομονή, κατάφεραν να αποτυπώσουν με ακρίβεια το γνωστό έργου του διάσημου ζωγράφου. Τα κομμάτια που η κάθε ομάδα ετοίμασε ενώθηκαν μεταξύ τους και το …νέο έργο ήταν έτοιμο: Είχε έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων και ήταν άκρως εντυπωσιακό.

china

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο έργο τον Ιούνιο του 1889, όταν, ενώ βρισκόταν σε άσυλο στην Προβηγκία προσπαθώντας να ξεπεράσει τα ψυχολογικά του προβλήματα, κοιτώντας έξω από το δωμάτιό του είδε τον νυχτερινό ουρανό και ζωγράφισε ένα από τα διασημότερα έργα του, την «Εναστρη νύχτα».

Ο πίνακας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο έργο του μεγάλου ζωγράφου. Σύμφωνα με ειδικούς σε αυτόν ο Βαν Γκογκ αποτυπώνει έναν συνδυασμό διαφορετικών καταστάσεων και συναισθημάτων, όπως συνεχή κίνηση, μοναξιά, έντονη χαρά, ηρεμία κ.ά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved