Ποια είναι τα οφέλη της βρώμης στην καθημερινή μας διατροφή

Η βρώμη είναι μία εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα μας και αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες. Περιέχει όμως και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης αλλά και καλών λιπαρών.

Ποια είναι τα οφέλη της βρώμης στην καθημερινή μας διατροφή

Πλούσια τροφή σε φυτικές ίνες, η βρώμη μπορεί να συνδυάζεται με επαρκή καθημερινή κατανάλωση νερού αλλά και με γάλα, γιαούρτι, μούρα, ξηρούς καρπούς και κανέλα για ένα πλήρες θρεπτικό πρωινό, έτοιμο σε λιγότερο από 5΄ λεπτά.

Η βρώμη αποτελεί μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, γι'αυτό και βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης μέσω της μείωσης της LDL (κακής) χοληστερόλης.

Επίσης, βοηθάει στην υγεία του πεπτικού συστήματος καθώς οι διαλυτές φυτικές ίνες που απορροφούν το νερό και διογκώνονται, επιβραδύνουν την πέψη και δίνουν στον οργανισμό το χρόνο που χρειάζεται για να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι καταναλώνουν περίπου 21 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά, μειώνουν μέχρι και 15% τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων, με τα οφέλη να αφορούν ιδιαίτερα τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας μεταλλικών αλάτων, βιταμινών καθώς και ιχνοστοιχείων, η βρώμη τονώνει το νευρικό σύστημα και ωφελεί όσους έχουν προβλήματα στον ύπνο ή δυσκολίες συγκέντρωσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved