Ένα Μαγικό Ταξίδι στην Τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους!

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε τόσο μεγάλη έκταση, μια έκθεση τεχνολογίας φέρνει τις συσκευές του παρελθόντος κοντά στις τεχνολογίες του μέλλοντος, διαμορφώνοντας ένα ταξίδι από τις πρώτες συσκευές και εφευρέσεις έως πρωτοποριακές συσκευές του μέλλοντος.

Ένα Μαγικό Ταξίδι στην Τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους!

Όλοι γνωρίζουμε πως τα παιδιά λατρεύουν καθετί παλιό και καθετί που κρύβει και μια μικρή ιστορία από πίσω. Αυτό θα προσφέρει και η έκθεση «Ταξίδι στην Τεχνολογία» σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Ελάτε και εσείς για ένα μοναδικό θέαμα και μια μοναδική εμπειρία γνώσης, εκπαίδευσης και διασκέδασης, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 13 έως και τις 15 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό.

Η διαδρομή από το παρελθόν προς το μέλλον δε θα μπορούσε παρά να ξεκινά με ένα «μουσείο» πολύ διαφορετικό απ' όλα όσα έχει συναντήσει ένας επισκέπτης έως σήμερα. Μέσα από μία διαχρονική έκθεση ο επισκέπτης θα συναντήσει τις συσκευές του παρελθόντος έως αυτές του σήμερα και του αύριο με πληθώρα συσκευών όπως τηλεοράσεις, κινητά- smartphone, laptop, εκτυπωτές, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια ρούχων, φωτογραφικές μηχανές, game κονσόλες, σκούπες, σίδερα, μηχανές καφέ. Μέσα από μια σειρά ξεναγήσεων, ο επισκέπτης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τεχνολογία του Μέλλοντος», όπου θα μάθει για τις συσκευές που θα χρησιμοποιεί... στο μέλλον, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά έως και ένα χρόνο αργότερα! Παράλληλα, στο χώρο «Internet of Things» ο επισκέπτης θα δει τους «έξυπνους» χώρους της κουζίνας και του σαλονιού, γνωρίζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με το smartphone του, όπου κι αν βρίσκεται!

Εκτός από το ταξίδι στο παρόν και το μέλλον τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου καθ' όλη της διάρκεια του 3-μέρου. Το πρόγραμμα «Ένα παραμύθι από το μέλλον» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-8 χρόνων και το «Ταξίδι στην τεχνολογία» σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων. Επίσης, οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να βγάλουν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Για τους ενήλικες και δη τις γυναίκες το «Ταξίδι στην Τεχνολογία» συνεχίζεται με «φεστιβαλικό» χαρακτήρα! Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από workshops γύρω από τη μόδα με τη fashion guru και blogger Αννούσα Μελά, τη μουσική με τον παγκοσμίου φήμης Stereo Mike και τη μαγειρική με την αγαπημένη food blogger Εμμανουέλα Κόκκαλη!

Παράλληλα, το «Ταξίδι» συναντά τη γνώση, καθώς θα δοθεί σειρά ομιλιών, από gurus της τεχνολογίας.
The Future of Digital - κ. Σούσης Ηλίας – Google - Head of Greek Domestic Market and YouTube
ACORN BBC: ο υπολογιστής που γεννήθηκε στο σχολείο και σήμερα βρίσκεται σε κάθε κινητό - κ.Κουτλής Νοέλ – Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής - Τεχνικός Σύμβουλος Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής
Το 3D printing ως καταλύτης ραγδαίων αλλαγών στην οικονομία, την πολιτική και την παραγωγή. - κ.Πιερρακάκης Κυριάκος - Athens Tech College - Καθηγητής στο Athens Tech College
Ασύρματες Επικοινωνίες: Tο Χτες, το Σήμερα και το Αύριο - κ.Παπαδιάς Κωνσταντίνος - Athens Tech College - Καθηγητής στο AIT (Institute of Technology)
Η εξέλιξη των windows ως οικοσύστημα - κ.Ράπτης Μάριος – Microsoft - Product Marketing Manager Ελλάδας και Κύπρου
Plus Smart Φούρνος και Internet of Things - κ.Κόντος Θανάσης – Electrolux Ελλάς - Διευθυντής Πωλήσεων

Ακόμα, οι λάτρεις του gaming μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς PRO Evolution Soccer στο PS4 και να αναμετρηθούν με διάσημους παίκτες, κερδίζοντας παράλληλα πλούσια δώρα.

Το Σάββατο 14/11 το βράδυ, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μια μεγάλη έκπληξη. Σε Avant Premiere, αποκλειστικά για τους επισκέπτες της έκθεσης, θα προβληθεί η ταινία του Ντάνι Μπόιλ «Steve Jobs» με τον Μάικλ Φασμπέντερ στον ομώνυμο ρόλο για λίγους τυχερούς που θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό μέσα από τα ψηφιακά μέσα της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα workshops, τον gaming διαγωνισμό, τις ομιλίες και την Avant Premiere θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο http://www.kotsovolos.gr/

Ο εορτασμός των 65 Χρόνων της Κωτσόβολος, επιφυλάσσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει το Star Wars σκηνικό παρέα με την Hewlett-Packard, να φωτογραφηθεί στο retro χώρο «150 Χρόνια Pitsos» και να κάνει μία εικονική «βόλτα» με τη μάσκα Oculus! Θα μπορεί να αφήσει την ευχή του στη Βαλίτσα Ευχών για την Κωτσόβολος μπαίνοντας σε κλήρωση για να κερδίσει πλούσια δώρα!

Μάθε περισσότερα στο kotsovolos.gr και στο #taxidistintexnologia.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved