Πώς μπορείτε να κόψετε τη ζάχαρη χωρίς να στερηθείτε τα γλυκά

Η ζάχαρη, πέρα από τη γλυκιά της γεύση , δεν προσφέρει στον οργανισμό μας κάτι θρεπτικό. Αντίθετα, η υπερβολική της κατανάλωση προσθέτει θερμίδες και κιλά στη ζυγαριά μας.

Πώς μπορείτε να κόψετε τη ζάχαρη χωρίς να στερηθείτε τα γλυκά

Όμως, αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη καθημερινότητά σας χωρίς ένα γλυκάκι, υπάρχουν λύσεις:

  • Μπορείτε ν' αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι καλή ποιότητας. Η θερμιδική τους αξία είναι σχεδόν η ίδια , όμως το μέλι είναι ένα προϊόν της φύσης πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, ενώ η ζάχαρη είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που υφίσταται βλαπτική επεξεργασία ( η λευκή ζάχαρη).
  • Όταν νιώθετε την ανάγκη για γλυκό, διαλέξτε καλύτερα γλυκό χωρίς λιπαρά, όπως γλυκό κουταλιού, λουκούμι, παστέλι, μαύρη σοκολάτα.
  • Οι έτοιμες τροφές με την περισσότερη ζάχαρη είναι: αναψυκτικά τύπου κόλα, έτοιμοι συσκευασμένοι τροφοί, σοκολάτα γάλακτος.
  • Αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάπου ζάχαρη, τότε προτιμήστε τη μαύρη ακατέργαστη. Έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τη λευκή ζάχαρη, έχει όμως υποστεί λιγότερη βιομηχανική επεξεργασία.
  • Μετά από επταήμερη αποχή από τη ζάχαρη , ο οργανισμός θα συνηθίσει τα νέα δεδομένα και δεν θα την αποζητά ( όχι τουλάχιστον όπως πριν).
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved