«Έξυπνες ιδέες για να πιει το παιδί μου ευχάριστα το γάλα»

Κάποια στιγμή όλοι οι γονείς περνούν τη φάση «Μαμά δεν θέλω να πιω γάλα» και δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν. Το βλασταράκι τους που μέχρι πρότινος έπινε το γάλα με λαχτάρα τώρα δε το θέλει γιατί απλά δεν του αρέσει.

«Έξυπνες ιδέες για να πιει το παιδί μου ευχάριστα το γάλα»

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Συνήθως είναι απλά μια φάση που περνάνε όλα τα παιδιά καθώς βαριούνται το γάλα. Ναι! Στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τους αρέσει, απλά ότι το έχουν βαρεθεί. Πίνουν το ίδιο γάλα, με την ίδια γεύση, πρωί και βράδυ! Ρουτίνα που τα κάνει να μην το θέλουν στο διατροφικό τους πρόγραμμα.

Όπως και με το φαγητό τους, που δεν είναι το ίδιο κάθε μέρα, θέλουν να συμβαίνει το ίδιο και με το γάλα τους. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς δεν πρέπει να το πιέσουν να πιει το γάλα γιατί θα καταφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να εφοδιαστούν με πολύ υπομονή. Εμείς παρακάτω σας προτείνουμε μερικές ιδέες που θα κάνουν το παιδί σας να λατρέψουν το γάλα τους και πάλι.

1. Αγοράστε του μια νέα κούπα για να χαίρεται καθώς πίνει το γάλα του
2. Χρησιμοποιήστε έναν ήρωα που αναγνωρίζει και αγαπά για να το δελεάσετε.
3. Βάλτε στο γάλα του NESQUIK®που ενισχύει το γάλα και με επιπλέον βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών

Πολλοί γονείς σκέφτονται ότι το NESQUIK® είναι ακόμα μια γλυκαντική ουσία, όπως η σοκολάτα, τα chips και όλες εκείνες οι τροφές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο καθημερινό διατροφολόγιο ενός παιδιού, όμως κάνουν λάθος. Το NESQUIK®έχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνουν τα οφέλη του γάλακτος (Ο σίδηρος βοηθά στην καλύτερη πνευματική λειτουργία, όπως τη μνήμη και τη συγκέντρωση των παιδιών αλλά και των μεγάλων) και είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη!

Ένα ποτήρι γάλα με NESQUIK®αποτελεί ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό γεύμα αν τα παιδιά σας το συνδυάσουν μαζί με δημητριακά ολικής άλεσης, ένα φρούτο ή ξηρούς καρπούς.

Σίγουρα αν προσθέσετε μία με δύο κουταλιές NESQUIK®στο νέο του ποτήρι, το μικρό σας θα αρχίσει να πίνει το γάλα του με την ίδια λαχτάρα όπως και πριν. Εξάλλου θα είναι κάτι διαφορετικό, κάτι νέο και κάτι που δεν θα το κάνει να βαρεθεί ξανά!

Εγώ δοκίμασα και σας προτείνω ανεπιφύλακτα το νέο Nesquik Οpti-Start που είναι συνδυασμός βιταμινών και μετάλλων που βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών και η κόρη μου ήπιε το γάλα της μονορούφι.

Μία δοκιμή θα σας πείσει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved