Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με το χαρτί κουζίνας

Στην κουζίνα το ρολό χαρτί είναι αναγκαίο όσο και η ...ηλεκτρική κουζίνα. Η χρήση του καθημερινή και πολλαπλή αλλά όσο απορροφητικό και χρηστικό κι αν είναι, δεν θεωρείται κατάλληλο να καθαρίσει τα πάντα.

Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με το χαρτί κουζίνας

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ποικιλίες χαρτιού κουζίνας και μπορείτε να τις βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Με το χαρτί λοιπόν σκουπίζετε επιφάνειες, κουζινικά, νερά που πέφτουν στο πάτωμα, τα χέρια σας, την επιφάνεια της κουζίνας. Ωστόσο, το ρολό χαρτί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για :

  • Τον καθαρισμό των γυαλιών ηλίου καθώς τα κρύσταλλα των φακών έχουν επάνω τους μια επικάλυψη πολύ ευαίσθητη που ενδέχεται να "τραυματιστεί" από το σκληρό χαρτί.
  • Την απομάκρυνση της σκόνης από ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό, τηλεόραση. Για τον καθαρισμό τους επιλέγουμε τα ειδικά καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο και όχι το ρολό χαρτιού. Ο λόγος είναι απλός: Το χαρτί "μεταφέρει" τη σκόνη στην ευαίσθητη επιφάνεια των συσκευών και ενδεχομένως να δημιουργήσει γρατζουνιές που δεν είναι ορατές πάντα με το μάτι.
  • Τη σκόνη στα ξύλινα έπιπλα. Το στεγνό χαρτί δεν καθαρίζει αποτελεσματικά, γι' αυτό χρειάζεται ελαφρά βρεγμένο πανί.
  • Λεκέ στο χαλί. Στο χαλί το μόνο που μπορεί να βοηθήσει το χαρτί είναι να απορροφήσει το υγρό που έχει πέσει . Για καθάρισμα ούτε λόγος. Θα διαλυθεί στο λεπτό και θα γεμίσει το χαλί από μικρά κομματάκια χαρτιού που δεν θα ξεκολλάνε με τίποτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved