28 Οκτωβρίου: Επισκεφθείτε με τα παιδιά σας το σπίτι του Μεταξά και το Μουσείο της Ακρόπολης

Αύριο όλη η Ελλάδα θα γιορτάσει το «Όχι» του Ιωάννη Μεταξά και όλων των Ελλήνων ως προς τους Ιταλούς. Πέρα λοιπόν από την παρέλαση, μπορείτε με τα παιδιά σας να επισκεφθείτε τόσο το Μουσείο της Ακρόπολης όσο και την οικεία του Ιωάννη Μεταξα, δωρεάν.

28 Οκτωβρίου: Επισκεφθείτε με τα παιδιά σας το σπίτι του Μεταξά και το Μουσείο της Ακρόπολης

Τα παιδιά είναι περίεργα από τη φύση τους. Τους αρέσει να μαθαίνουν καθετί έχει να κάνει με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να επισκεφθείτε την οικία του Ιωάννη Ματαξά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εγγονή του Μεταξά κα. Ιωάννα Φωκά, θα ανοίξει της πόρτες της οικίας σύμβολο για να την επισκεφθούν όλοι όσοι επιθυμούν. Η ιστορική οικία στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 10, στην Κηφισιά, θα παραμείνει ανοικτή 10:00 με 18:00.

spiti0

Στο Μουσείο της Ακρόπολης οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα βρίσκονται εκεί για να απαντήσουν στις απορίες
των μικρών φίλων και να τους αφηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τη φαντασία τους σε πολύχρωμες κάρτες και στη συνέχεια να ξεκινήσουν την πορεία της αναζήτησης μύθων και πλασμάτων
ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου.

71fe28517e8cdda298c40832f33dce25 L

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα περιμένουν τα παιδιά και τους συνοδούς τους από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, στον εξώστη με θέα στην Αρχαϊκή Αίθουσα με ελεύθερη είσοδο.

Μια τέτοια μέρα μην μείνετε μέσα στο σπίτι με τα παιδιά σας. Επισκεφθείτε ένα από τα δύο σημεία που σας προτείνουμε και χαρίστε τους υπέροχες στιγμές χαράς και γνώσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved