Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μοσχομυρίζει...φρεσκάδα!

Πολλές φορές μπορεί να νοιώθετε ότι το σπίτι σας μυρίζει δυσάρεστα και θέλετε να εξαφανίσετε τις ανεπιθύμητες οσμές.

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μοσχομυρίζει...φρεσκάδα!

Η αλήθεια είναι ότι το κάθε σπίτι έχει τη δική του χαρακτηριστική μυρωδιά . Χρειάζεται καθημερινά έναν καλό αερισμό, έστω και αν αυτό σας στοιχίζει λίγη σκόνη επιπλέον. Μπορείτε όμως να εφαρμόσετε ορισμένες από τις παρακάτω συμβουλές:

-Για να αποκτήσει 0 χώρος σας ευχάριστη μυρωδιά φρεσκάδας, μπορείτε να κρεμάσετε ή να βάλετε ορισμένα αρωματισμένα φρούτα .Συγκεκριμένα, διαλέγετε ένα μέτριο πορτοκάλι ή νεράντζι, και βάζετε σε όλη την επιφάνειά του γαρίφαλα. Σε μια πλαστική σακούλα ρίχνετε μία κουταλιά ταλκ και μία κουταλιά κανέλα σε σκόνη. Βάζετε μέσα το πορτοκάλι, κλείνετε καλά τη σακούλα και την ανακινείτε, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του φρούτου με το μείγμα. Βγάζετε το φρούτο και το αφήνετε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα για 15 ημέρες σε ένα χώρο που δεν έχει υγρασία και αερίζεται καλά. Μπορείτε να στηρίξετε ένα γαντζάκι στην άκρη του και να το κρεμάσετε.

-Μπορείτε επίσης να βάλετε μία ή δύο βανίλιες ή ένα άλλο αρωματικό στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας. Έτσι, όταν θα σκουπίζετε θα υπάρχει ένα ευχάριστο και διακριτικό άρωμα.

-Βάλτε πάνω στα σώματα του καλοριφέρ δοχεία με νερό όπου έχετε στάξει μερικές σταγόνες κολόνια. Καθώς θα εξατμίζεται το νερό με τη ζέστη, το σπίτι θα έχει ένα ωραίο άρωμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved