18 Oκτωβρίου:Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων- Θύματα εκατομμύρια παιδιά

Από το 2007, η 18η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day). Μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

18 Oκτωβρίου:Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων- Θύματα εκατομμύρια παιδιά

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 25,7 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στην διάθεση των διεθνών οργανισμών υπάρχουν σήμερα 27.000.000 δούλοι, 4.500.000 θύματα trafficking με σκοπό την πορνεία, 5.500.000 παιδιά θύματα.

Μόνο 1% - 2% των θυμάτων διασώζονται και µόνο ένας στους 100.000 Ευρωπαίους που ασχολούνται µε τη διακίνηση ανθρώπων, καταδικάζεται.

Η Ελλάδα είναι χώρα προορισμού αλλά και διέλευσης για τα θύματα διακινούμενης εμπορίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΚΟ, περίπου 20.000 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 1000 κοριτσιών ηλικίας 13-15 ετών, παραμένουν στην ελληνική βιομηχανία του σεξ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή συνεργάζεται με τις εθνικές αρχές, πανεπιστήμια, ιδρύματα και ΜΚΟ για τη συγκέντρωση στοιχείων για την κατάσταση του φαινομένου στην Ελλάδα, με σκοπό τα στοιχεία αυτά να βοηθήσουν στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις τάσεις της εμπορίας ανθρώπων σε ολόκληρη την ΕΕ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved