Υγιή και λαμπερά μαλλιά με πορτοκάλι, λεμόνι και μπίρα

Θα θυμάστε τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας με προϊόντα περιποίησης μαλλιών που έλεγε «μπύρα, μην την πιείτε, λουστείτε».  Εκτός  λοιπόν από τη μπύρα  υπάρχουν πολλά φυσικά  υλικά  τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ενυδάτωση των μαλλιών σας, όταν έχετε χρόνο και διάθεση.

Υγιή και λαμπερά μαλλιά με πορτοκάλι, λεμόνι και μπίρα

Εμείς σας προτείνουμε πέντε υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας και είναι εύκολο να τα δοκιμάσετε στα μαλλιά σας ακίνδυνα.

Ελαιόλαδο: Μην σας τρομάζει η ιδέα για το πως θα ξεβγάλετε τα μαλλιά σας. Βάλτε στο χέρι σας μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου και ξεκινήστε να κάνετε απαλό μασάζ στα μαλλιά σας. Περάστε καλά τις άκρες, ειδικά αν είναι ταλαιπωρημένες. Στη συνέχεια ζεσταίνετε μια πετσέτα και την τυλίγετε στα μαλλιά σας περίπου για μία ώρα. Λούζεστε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μία με δύο φορές το μήνα.

Πορτοκάλι: Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και αδύνατα δοκιμάστε τη μάσκα με πορτοκάλι. Ανακατέψτε 30 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 250 ml βραστό νερό, και δύο σταγόνες έλαιο δενδρολίβανου. Την αφήνετε στα μαλλιά σας για 15 λεπτά και την ξεπλένετε.

Μπίρα: Αν θέλετε να τονώσετε τα αποδυναμωμένα μαλλιά σας, ανακατέψτε 30 ml μπίρα με ένα αυγό, απλώστε το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά και ξεπλύντε σε 20 λεπτά.

Γιαούρτι: Αν έχετε λιπαρά μαλλιά δοκιμάστε την ακόλουθη μάσκα. Σε ένα μπολ βάζετε 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Βάζετε τη μάσκα στα μαλλιά σας γα περίπου 40λεπτά και ξεπλένετε μόνο με νερό.

Λεμόνι: Το λεμόνι όπως και το χαμομήλι προσφέρουν λάμψη στα μαλλιά. Τοποθετείστε το μείγμα από μισό λεμόνι αραιωμένο σε μισό λίτρο νερό σε λουσμένα μαλλιά και αφήστε να δράσει για 2 με 3 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved