Πώς βγαίνει ο μαρκαδόρος από τα ρούχα του παιδιού

Από τους πιο συχνούς λεκέδες στα ρούχα των παιδιών είναι οι μαρκαδόροι.Με την επιστροφή τους από τον παιδικό, τα ρούχα τους είναι « διακοσμημένα» με πράσινες, κίτρινες και μπλε πινελιές που φαντάζουν γοητευτικές στα μάτια των παιδιών, δημιουργούν πονοκέφαλο όμως στις μαμάδες που πρέπει να βρουν πώς θα καθαρίσουν το λεκέ.

Πώς βγαίνει ο μαρκαδόρος από τα ρούχα του παιδιού

Σας προτείνουμε δύο τρόπους καθαρισμού αλλά να έχετε υπ όψιν σας ότι σημαντικό ρόλο στο αν θα καθαρίσει ή όχι παίζει και η ποιότητα του υφάσματος.

Ένας λοιπόν τρόπος για να αφαιρέσετε το μαρκαδόρο από τα ρούχα είναι να ανακατέψετε 3/4 φλ. μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερού. Βάλτε τα ρούχα μέσα σε μία σακούλα και ρίξτε και το διάλυμα. Δέστε τη σακούλα και αφήστε την σε μία άκρη για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, βγάλτε τα ρούχα από τη σακούλα και πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο.

Ένας δεύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τον λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι να βάλετε πάνω του ξίδι ή οινόπνευμα και να τρίψετε το σημείο καλά. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγει.

Τέλος, αν δείτε λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο και στο χαλί, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Αφού ρίξετε λευκό ξίδι στον λεκέ, πάρτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved