Μάθετε για το προσφυγικό ζήτημα μέσα σε έξι λεπτά από ένα βίντεο animation

Μία ομάδα δημοσιογράφων που ονομάζεται «In a Nutshell» ανάρτησε στο κανάλι της στο You Tube ένα βίντεο animation 6 λεπτών και δίνει όλες τις απαντήσεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα.

Μάθετε για το προσφυγικό ζήτημα μέσα σε έξι λεπτά από ένα βίντεο animation

Αν παρόλα αυτά έχετε στο μυαλό σας το ερώτημα: «Γιατί πρέπει να με νοιάζει εμένα αυτό;», απλά ρίξτε μια ματιά στο βίντεο και θα δείτε ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο από όσο νομίζετε.

«Το καλοκαίρι του 2015, η Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κύμα μεταναστών. Γιατί; Γιατί η Συρία έγινε μια παγκόσμια πηγή προσφύγων. Είναι μια χώρα της Μέσης Ανατολής που εκτείνεται μεταξύ του Ευφράτη ποταμού, της Αραβικής ερήμου και της Μεσόγειου θάλασσας. Η έκτασή της είναι 185.180 km² και έχει πληθυσμό 22.505.000. Συνορεύει στα Βόρεια με την Τουρκία, στα Ανατολικά με το Ιράκ, στα Νότια με την Ιορδανία, στα Νοτιοδυτικά με το Ισραήλ και το Λίβανο και στα Βορειοδυτικά βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Μετά τον πόλεμο στη Συρία πολλοί πρόσφυγες έφυγαν από τη χώρα τους και εξαπλώθηκαν σε συνοριακά κράτη, μένοντας σε προσφυγικούς καταυλισμούς όπου ήρθαν αντιμέτωποι με το κρύο, την πείνα και πολλές ασθένειες. Οι Σύριοι έχασαν την ελπίδα τους ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν και έτσι αρκετοί από αυτούς αποφάσισαν να βρουν άσυλο στην Ευρώπη. Από το 2007 έως το 2014 επενδύθηκαν πάνω από 2 δις σε συστήματα ασφαλείας στα σύνορα Ευρωπαϊκών κρατών και λιγότερα σε χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες. Έτσι η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για το μεγάλο κύμα μεταναστών.

Η Ελλάδα που περνά κρίση τα τελευταία χρόνια ήταν αδύνατο να μπορέσει να βοηθήσει το τεράστιο κύμα μεταναστών που καταφθάνει καθημερινά στα νησιά της. Και ενώ η Ευρώπη έπρεπε να μείνει ενωμένη σε ένα τέτοιο καίριο θέμα, διασπάστηκε!».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved