Γυναικείος θυμός:Πώς να τον διαχειριστείτε

Για τον γυναικείο θυμό έχουν γραφτεί πάρα πολλά ενώ συνειρμικά έρχονται στο μυαλό εικόνες με γυναίκες σε κατάσταση υστερίας, να φωνάζουν, να πετούν αντικείμενα, να συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που φοβούνται να εκφράσουν το θυμό τους και ξεσπούν σε κλάματα και όχι σε φωνές.

Γυναικείος θυμός:Πώς να τον διαχειριστείτε

Σύμφωνα με έρευνες, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστούμε τον θυμό είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αποφορτιστεί. Μια βόλτα στον καθαρό αέρα, μια συζήτηση με ένα συνάδελφο ή με ένα φίλο μπορεί να μας ηρεμήσει, ενώ αντίθετα η διαρκής ενασχόλησή μας με το πρόβλημα, διογκώνει το πρόβλημα.

Μάλιστα, όταν δεν αποφασίζουμε να χαλαρώσουμε και «κρατάμε» τον θυμό, μπορεί να επηρεάσουμε αρνητικά και την υγεία μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η συμβουλή τους είναι να αποδεχθούμε μια κατάσταση ως «κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε» ή να αποφασίσουμε να την αλλάξουμε ή να την βελτιώσουμε .

Σημαντικό είναι, επίσης, να αναγνωρίσουμε ότι ο θυμός σαν συναίσθημα, όταν είναι καθημερινός αλλά και επαυξάνεται σταδιακά, είναι μια υπενθύμιση ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας αλλά και να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved