Γιατί πρέπει να πλένουμε τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσουμε

Πόσες φορές έχετε αγοράσει ένα καινούργιο ρούχο και το φορέσατε χωρίς να το πλύνετε; Αν έστω και μία φορά συνέβη αυτό, μάλλον δεν θα το ξανακάνετε διαβάζοντας τα ευρήματα νέας αμερικανικής έρευνας.

Γιατί πρέπει να πλένουμε τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσουμε

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα τα καινούργια ρούχα θα πρέπει πάντα να πλένονται στο πλυντήριο προτού φορεθούν καθώς οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ώστε τα ρούχα στα ράφια των μαγαζιών να δείχνουν ατσαλάκωτα ευθύνονται για δερματικές παθήσεις, εκζέματα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Επίσης, στα καινούργια ρούχα ενδημούν διάφορα ζωύφια και έντομα που μεταδίδουν οι άνθρωποι που τα δοκιμάζουν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Ντόναλντ Μπελσίτο, έλεγχοι σε ρούχα κινεζικής προέλευσης που είχαν εισαχθεί στη Νέα Ζηλανδία έδειξαν ότι τα υφάσματα ήταν έως και 900 φορές πιο εκτεθειμένα σε χημικές ουσίες από τα επίπεδα ασφαλείας.

Ο καθηγητής προειδοποιεί ότι πέρα από τις αλλεργικές ή δερματικές αντιδράσεις, τα καινούργια ρούχα που δεν έχουν πλυθεί πριν την πρώτη χρήση ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνων και προτείνει το καλό πλύσιμο και ξέπλυμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved