Βαφή μαλλιών στα αγαπημένα σας ρούχα; Έτσι θα την εξαφανίσετε!

Πόσες φορές, βάφοντας τα μαλλιά σας, έχετε λερώσει ρούχα και πετσέτες; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Σας έχουμε τη λύση!

Βαφή μαλλιών στα αγαπημένα σας ρούχα; Έτσι θα την εξαφανίσετε!

Το μυστικό βρίσκεται σε υλικά που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτι, αρκεί να ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε!

1. Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα
Ρίξτε στον λεκέ της βαφής μία μικρή ποσότητα σόδας και μερικές σταγόνες από το ξύδι. Αφήστε τα δύο αυτά υλικά να δράσουν και τρίψτε καλά και αφού εξαφανιστεί ο λεκές, ξεπλύνετε το ρούχα σας κατευθείαν.

2. Απορρυπαντικό ρούχων και κρύο νερό
Γεμίστε μία λεκάνη με κρύο νερό και προσθέστε απορρυπαντικό ρούχων. Βάλτε το ρούχο και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ. Αν ο λεκές δεν έχει φύγει την επόμενη ημέρα και το ρούχο σας είναι λευκό, γεμίστε και πάλι τη λεκάνη με κρύο νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι χλωρίνη. Αφήστε η χλωρίνη να δράση για περίπου 15 λεπτά,ξεπλύντε καλά και βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο.

3. Απορρυπαντικό πιάτων και αμμωνία
Το θαυματουργό αυτό μείγμα είναι ιδανικό για λεκέ από κόκκινη βαφή! Βάλτε σε μία λεκάνη νερό, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και 1 κ.σ απλή αμμωνία. Αφήστε το ρούχο μέσα για περίπου 15 λεπτά και όταν το βγάλετε τρίψτε το από την ανάποδη πλευρά. Ξναμουλιάστε για 15 λεπτά ακόμα
Για να βγάλετε την κόκκινη βαφή ανακατέψτε σε μία λεκάνη 4 φλ. νερό, 1/2 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων και 1 κ.σ. απλή αμμωνία. Βουτήξτε μέσα στη λεκάνη το ρούχο και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά. Βγάλτε το ρούχο και τρίψτε το από την ανάποδη. Ξαναμουλιάστε το στο μείγμα για άλλα 15 λεπτά και ξεπλύντε το καλά. Αν ο λεκές δεν έχει φύγει δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι σε λίγο ζεστό νερό και να το αφήσετε για μισή ώρα. Βγάλτε το και πλύντε το στο πλυντήριο, ως συνήθως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved