Διακοσμήστε το δωμάτιό του στα μέτρα του!

Το μικρούλι σας μεγάλωσε πια και πρέπει να διευκολύνετε τη διαδικασία της μελέτης όσο μπορείτε περισσότερο ως γονείς.

Διακοσμήστε το δωμάτιό του στα μέτρα του!

Η σωστή διαμόρφωση του δωματίου και ο κατάλληλος εξοπλισμός, ακόμη και η ιδιαίτερη διακόσμηση του παιδικού δωματίου μπορεί να εξασφαλίσουν ερεθίσματα που συμβάλλουν στη μάθηση, διαμορφώνοντας έναν χώρο κατάλληλο για μελέτη αλλά και για παιχνίδι.

Τα παιδιά είναι τα πιο σημαντικά άτομα στον κόσμο! Αυτό πιστεύει και η ΙΚΕΑ. Κάθε παιδί ανάλογα με την ηλικία του, αναπτύσσει συγκεκριμένες δεξιότητες, περνάει διαφορετικά το χρόνο του και κατανοεί διαφορετικά το περιβάλλον του. Αυτό δημιουργεί και διαφορετικές ανάγκες σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

Η ΙΚΕΑ μελετώντας τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών, έχει διαχωρίσει τις παιδικές ηλικίες σε τρεις κατηγορίες με σκοπό να στηρίξει όλες τις ανάγκες που προαναφέραμε:

1. Στάδιο Ανάπτυξης 0-2 ετών
2. Στάδιο Ανάπτυξης 3-7 ετών
3. Στάδιο Ανάπτυξης 8-12 ετών

Το παιδικό τμήμα της ΙΚΕΑ προκειμένου να προσφέρει στις παραπάνω ηλικιακές κατηγορίες, προϊόντα που βοηθούν στην δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο σπίτι -ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν, διασκεδάζοντας, δημιουργώντας, παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι -έχει διαφοροποιήσει και προσφέρει διαφορετικά προϊόντα σε κάθε ηλικιακή κατηγορία σύμφωνα με τις συνήθειες τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Στάδιο Ανάπτυξης 0-2 ετών:
Στο στάδιο 0-2 ετών, τα παιδιά ξεκινούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο και να τον εξερευνούν. Χρησιμοποιούν τα χέρια τους και το στόμα τους για να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους. Τα μόνα άτομα που έχουν ανάγκη είναι οι γονείς τους. Είναι οι ηλικίες που θα μάθουν να μπουσουλάνε και στη συνέχεια θα κάνουν και τα πρώτα τους βήματα. Ταυτόχρονα θα μάθουν τις πρώτες τους λεξούλες και θα μπορέσουν να μιλήσουν και να σχηματίσουν μικρές προτάσεις με 2 ή περισσότερες λέξεις. Τους αρέσουν βιβλία με φωτογραφίες που μπορούν να αναγνωρίσουν από την καθημερινότητα τους. Αποσπάται εύκολα η προσοχή τους και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν σε μια δραστηριότητα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------9807809780

Για τις ηλικίες 0-2 ετών, ένα από τα προϊόντα του παιδικού τμήματος της ΙΚΕΑ που ενδείκνυται, είναι το βρεφικό γυμναστήριο LEKA. Έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσεται η δεξιότητα των μωρών στο συντονισμό αφής–όρασης. Η κίνηση και οι έντονες αντιθέσεις διεγείρουν την όραση τους, ενώ τα έντονα χρώματα και τα διαφορετικά σχήματα διεγείρουν τη φαντασία τους.

Στάδιο Ανάπτυξης 3-7 ετών:
Στο στάδιο 3-7 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να έχουν μια καλύτερη εικόνα του κόσμου γύρω τους. Μπορούν να αναγνωρίζουν και να κατανοούν περισσότερα πράγματα. Είναι περίεργα και θέλουν να μάθουν τα πάντα! Η φαντασία τους σε αυτή την ηλικία δεν έχει όρια. Λατρεύουν να ζωγραφίζουν και τους αρέσουν τα τραγούδια. Είναι ιδιαίτερα κινητικά, παίζουν με άλλα παιδιά και προσποιούνται τους μεγαλύτερους. Είναι πλέον πιο υπομονετικά και σέβονται τους κανόνες. Μπορούν και μετρούν, μαθαίνουν την αλφάβητα αλλά και γράφουν το όνομα τους. Πλένονται και ντύνονται χωρίς βοήθεια. Σε αυτό το στάδιο ξεκινούν πλέον να αλλάζουν και οι αναλογίες τους.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------09087907809780

Τα παιδιά ηλικίας 3-7, λατρεύουν τα παιχνίδια ρόλων. Η ΙΚΕΑ με τη σειρά DUKTIG, βοηθά τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων και να εμπλακούν σε παιχνίδια ρόλων, αναπτύσσοντας ποικίλες δεξιότητες. Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία θα μάθουν την κοινωνικότητα, την αξία του να μοιράζεσαι ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη σκέψη τους.

Στάδιο Ανάπτυξης 8-12 ετών:

Στο στάδιο 8-12 ετών, τα παιδιά είναι πιο κοινωνικά και επιδιώκουν να ανήκουν σε μια ομάδα. Μοιράζονται μυστικά με τους φίλους τους οι οποίοι αρχίζουν να είναι πιο σημαντικοί στην καθημερινότητα τους. Αναπτύσσουν σταδιακά τη δική τους προσωπικότητα που την εκφράζουν έντονα και θέλουν να είναι ανεξάρτητοι. Θέλουν να ξεχωρίζουν και να είναι διάσημοι στο σχολείο τους. Περνούν ώρες μπροστά στον καθρέφτη αλλάζοντας στιλ αρκετά συχνά. Διακατέχονται από αβεβαιότητα και πολλές φορές είναι μπερδεμένοι.

Το σημαντικότερο για τα παιδιά ηλικίας 8-12 είναι ο προσωπικός τους χώρος. Το δωμάτιό τους είναι ό χώρος που χαλαρώνουν, διαβάζουν, μιλούν και παίζουν με τους φίλους τους. Και το κρεβάτι είναι το κέντρο αυτού του χώρου. Τα κρεβάτια για αυτές τις ηλικίες δεν είναι μόνο άνεση για έναν καλό ύπνο. Είναι η έκφραση του παιδιού και η προσωπική του πινελιά στον χώρο.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------dcvgfh

Το κρεβάτι STUVA με γραφείο και αποθηκευτικό χώρο δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του προσωπικού τους χώρου όπως αυτά το θέλουν. Μια πολύ καλή λύση για παιχνίδι, διάβασμα και χαλάρωση!

Η ΙΚΕΑ φροντίζει σε όποια ηλικία και αν είναι το παιδί σας, να μεταμορφώνετε το χώρο του εύκολα και οικονομικά... στα μέτρα του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved