ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας την Εκπαίδευση στον Όμιλο ΑΚΜΗ

Το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση- "Innovation in Education" απέσπασε ο Όμιλος ΑΚΜΗ προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια.

ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας την Εκπαίδευση στον Όμιλο ΑΚΜΗ

Ο Όμιλος ΑΚΜΗ βραβεύτηκε ως το πλέον καινοτόμο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα από τον διεθνή φορέα PRAXISMMT που διαθέτει το καινοτόμο προηγμένο λογισμικό των Επιχειρηματικών Προσομοιωτών (Business Simulators), το οποίο αξιοποιείται σε όλον τον κόσμο για βιωματική, πρακτική Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Φοιτητών, Σπουδαστών, Μαθητών Λυκείων και Στελεχών Επιχειρήσεων ανά τον κόσμο. Η PRAXIS MMT, διαθέτει σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλου του κόσμου τους προσομοιωτές που αξιοποιούνται σαν πρωτοπόρος μέθοδος εκπαίδευσης είτε στο πλαίσιο υπάρχοντος μαθήματος (πχ Marketing Management), είτε σαν αυτόνομο μάθημα ('Applied Business Strategy with Simulator') είτε σε ενδο-πανεπιστημιακό Διαγωνισμό.

Με την διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Την απονομή του βραβείου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του διεθνούς φορέα Mario Martinez, ενώ στην τελετή παρέστησαν η τ.Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κος Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίας & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Η κα Μ.Γιαννάκου, επεσήμανε ότι η χρήση των προσομοιωτών αποτελεί την τελευταία λέξη της εκπαιδευτικής αναβάθμισης και είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού φορέα να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες στους υπολογιστές χωρίς όμως ο φοιτητής να χάνει την επαφή του με την «γραφίδα» και με την ιδιότητά της ως τέως Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τον Όμιλο ΑΚΜΗ για την ακόμα μία σπουδαία καινοτομία του.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίας & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων προσομοίωσης κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων ως παράγοντα επιτυχίας στο επιχειρείν ενώ ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου ΑΚΜΗ σηματοδοτεί το νέο επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο οφείλουν οι νέοι σπουδαστές να εκπαιδευτούν ώστε όταν θα παρέλθει ο σκόπελος της κρίσης να είναι ανταγωνιστικοί με εφόδια ανάλογα εκείνων που προσφέρουν τα μεγάλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του κόσμου που φιλοδοξούν να είναι κοντά στον παλμό των σύγχρονων απαιτητικών εξελίξεων για τους επαγγελματίες.

Ο Πρόεδρος της PRAXIS MMT δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φορέα PRAXIS MMT που έχει ξεκινήσει με τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ευρώπη, και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Ο Όμιλος ΑΚΜΗ είναι ο πλέον σημαντικός Εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα, και με τη συνεργασία αυτή ανεβάζει ψηλά τον πήχυ της εκπαιδευτικής καινοτομίας και υπεροχής στην Ελλάδα.»

Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, παραλαμβάνοντας την πλακέτα δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η δύναμη ενός εκπαιδευτικού φορέα είναι η δύναμη των αποφοίτων του. Όσο τα εφόδια είναι σημαντικά στη φαρέτρα τους, τόσο περισσότερο ένας Εκπαιδευτικός Φορέας έχει επιτελέσει το λειτούργημά του. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πάντα θα βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά και θα καινοτομεί για να μπορούν οι απόφοιτοί του –ακόμα και σε δύσκολους καιρούς- να έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα!»

Η συνεργασία προβλήθηκε ήδη στο Δελτίο του ALPHA.
http://www.alphatv.gr/shows/informative/news/webtv/mesimeriano-deltio-260815 περίπου στο 46.20''

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
• ΑΘΗΝΑ, Κοδριγκτώνος 16, Κέντρο 112 57 Τηλ.: 210 8224074
• ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Φίλωνος 67 και Σωτήρος Διός, 18 535 Τηλ.: 210 8224074
• ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τσιμισκή 14, 546 24 Τηλ.: 2310 260 200
• ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Τηλ.: 2810 300900

www.iek-akmi.edu.gr
Like us: www.facebook.com/iekAKMIedu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved