15 Αυγούστου: Μία ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια

Χρόνια πολλά σε όλους! Ο 15Αυγουστος είναι ημέρα γιορτής για όλη την Ελλάδα. Οι μεγαλουπόλεις αδειάζουν, τα νησιά ζωντανεύουν και όλοι μαζί, φίλοι και συγγενείς καθόμαστε και πάλι γύρω από το ίδιο τραπέζι!

15 Αυγούστου: Μία ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια

Γράφει η Άλκηστις Κοϊνάκη

Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην Παναγία. Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Από μικρή θυμάμαι, κάθε καλοκαίρι περίμενα την ημέρα του 15Αυγούστου πώς και πώς. Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μία μικρή πόλη της Κρήτης, περιτριγυρισμένη από αδέρφια, ξαδέρφια , θείους, θείες, γιαγιάδες ακόμα και προγιαγιά! Κάθε καλοκαίρι λοιπόν, ο 15αύγουστος για εμάς ήταν και είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια και το χωριό μας, ο τόπος συνάντησης.

Τα χρόνια έχουν περάσει και εμείς, «τα παιδιά», έχουμε πια μεγαλώσει, κάθε χρόνο όμως παραμένουμε πιστοί στο ραντεβού μας, μαζευόμαστε, μεγειρεύουμε, καθόμαστε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και απολαμβάνουμε ο ένας της συντροφιά του άλλου, ώρες ολόκληρες. Και όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο μεγαλύτερη είναι η χαρά που μας προσφέρουν αυτές οι οικογενειακές στιγμές!

Οικογένεια... Ανεκτίμητο πράγμα! Απολαύστε τη σημερινή ημέρα με τα παιδιά και την οικογένειά σας και αφιερώστε τους όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved