Στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με την εντολή του λαού, συναίνεση και προτάσεις η κυβέρνηση

Με δυνατά διαπραγματευτικά χαρτιά της το ηχηρό «Όχι» του 62% του ελληνικού λαού, τη συναίνεση των κομμάτων -πλην του ΚΚΕ- της αντιπολίτευσης για βιώσιμη λύση και νέες προτάσεις προσέρχονται σήμερα (07/07/2015) στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσδοκώντας ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιδείξουν -αυτή τη φορά- την αναγκαία πολιτική βούληση και τον ρεαλισμό για έναν συμβιβασμό επωφελή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη.

Στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με την εντολή του λαού, συναίνεση και προτάσεις η κυβέρνηση

Στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup και στις 19:00 συγκαλείται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

Βάσει των ελληνικών προτάσεων οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα δώσουν την εντολή στους θεσμούς της ΕΕ για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). «To Εurogroup αναμένει από την ελληνική πλευρά να καταθέσει σαφείς προτάσεις μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο της συνθήκης του ESM, λαμβανομένης υπόψη της νέας οικονομικής κατάστασης της χώρας», επισημαίνουν πηγές της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved