Μοναδικό! Δελφίνι γεννά μπροστά στην κάμερα (βίντεο)

Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη.

Μοναδικό! Δελφίνι γεννά μπροστά στην κάμερα (βίντεο)

Το μέγεθος των ενηλίκων ποικίλλει από 1,2 μέτρα και 40 κιλά, όπως το δελφίνι του είδους Maui's Dolphin, μέχρι 9,5 μέτρα και 10 τόνους, όπως η όρκα. Μπορεί να τα βρει κανείς σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσμου, καθώς και σε ορισμένα μεγάλα ποτάμια, όπως είναι ο Αμαζόνιος και ο ποταμός Γιανγκτσέ της Κίνας.

Η ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη δελφίς, που συνδέεται με το δελφύς ("μήτρα"). Έτσι, το όνομα του ζώου μπορεί να μεταφραστεί ως "ψάρι με μήτρα".

Η συνουσία στα δελφίνια γίνεται κοιλιά με κοιλιά και σε πολλά είδη γίνονται μεγάλα σε διάρκεια προκαταρκτικά παιχνίδια. Η περίοδος κύησης του θηλυκού ποικίλλει από είδος σε είδος, από 11-12 μήνες ως και γύρω στους 17 μήνες. Το θηλυκό γεννά ένα νεογνό με μήκος γύρω στα 60 εκατοστά. Το μικρό κολυμπά αμέσως, αλλά για δύο εβδομάδες ακολουθεί τη μητέρα του.

Δείτε στο παρακάτω πολύ τρυφερό βίντεο πώς ένα δελφίνι φέρνει στον κόσμο το μωρό του και πως το μικρό δελφινάκι κολυμπά δίπλα στη μητέρα του!

{youtube}8M5cShzj9Ec{/youtube}

Διαβάστε επίσης: Ζώα μέσα στη μήτρα!

* πηγή Wikipedia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved