Λούντζα, λιόκαφτο ή τσιλαδιά; Τα καλύτερα αλλαντικά των Κυκλάδων
Oι Κυκλάδες μάς κλείνουν το μάτι για μελλοντικές αποδράσεις στα όμορφα νησιά τους και γεμίζουν το πιάτο μας με πολλών λογιών νοστιμιές, όπως τα υπέροχα αλλαντικά τους. Πιστέψτε μας, αξίζει να τους δώσουμε μια θέση στο τραπέζι μας.
Οι Κυκλάδες με τα εκλεκτά, μικρής παραγωγής κρεατικά τους δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τη δική τους παράδοση στα αλλαντικά. Άλλα διάσημα, όπως το λιόκαφτο και η περίφημη λούζα ή λούντζα και άλλα λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου νόστιμα, όπως τα περίφημα λουκάνικα, τα κυκλαδίτικα αλλαντικά έχουν σπάνια νοστιμιά. Συνοδεύουν εξαιρετικά κρασί, μπύρα και ούζο, ενώ όταν προστεθούν σε κάποιο φαγητό απογειώνουν τη γεύση του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανδριώτικη φουρτάλια, στην οποία όταν προστεθεί λουκάνικο Άνδρου αποκτά πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr