Ντάμπο το Ελεφαντάκι, μια ταινία που αγαπούν όλοι!

Η ταινία «Ντάμπο το Ελεφαντάκι» είναι από τις πιο συγκινητικές ταινίες της Disney. Όσες φορές κι αν το δείτε με το παιδί σας, το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείτε πολλά χαρτομάντιλα καθώς τα μηνύματα που περνάει είναι βαθιά. Ας ξεκινήσουμε όμως από την υπόθεση.

Ντάμπο το Ελεφαντάκι, μια ταινία που αγαπούν όλοι!

Ένας αργός πελαργός παραδίδει επιτέλους στην κα Τζάμπο το νεογέννητο Ντάμπο, το μικρό της ελεφαντάκι που τόσο πολύ λαχταρούσε. Δυστυχώς όμως γίνεται ο περίγελος του τσίρκου κι ο λόγος είναι ότι είχε μεγάλα αυτιά. Χάρη όμως στον πιστό του φίλο, τον Τίμοθι, ένα ποντικάκι καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες.

Γραμμένο από την Helen Aberson σε εικονογράφηση Harold Pearl, ο μικρός Ντάμπο έμελε να γίνει το πιο αγαπημένο ελεφαντάκι, για μια σειρά μαθημάτων ζωής που πέρασε σε εκείνη την υπέροχη ταινία. Η ιδιαιτερότητα του, να μπορεί να πετάει χρησιμοποιώντας τα μεγάλα του αυτιά, μπορούσε να τον πάρει μακριά από τον χλευασμό και την κακία που απλώνονταν γύρω του. Διαχρονικά μηνύματα και ουτοπικές προοπτικές.

Το δίδαγμα από την συγκεκριμένη ταινία ποιο είναι; Όποια ιδιαιτερότητα κι αν έχει ένα παιδί και γενικά ένας άνθρωπος, θα πρέπει να την αγαπήσει και να έχει ανθρώπους γύρω του που να τον κάνουν να αισθάνεται ότι είναι μοναδικός. Η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα. Ακόμη και το bullying που δέχεται ένα παιδί σήμερα στο σχολείο ή σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα για την εμφάνισή του, μπορεί να ξεπεραστεί αν έχει γύρω του ανθρώπους που θα το κάνουν να αισθάνεται δύναμη, αυτοπεποίθηση. Σίγουρα είναι από τις ταινίες που όσες φορές κι αν δείτε, θα συγκινηθείτε.

Τώρα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε από τη Nova, με την οικογένειά σας και για να την απολαμβάνετε κάθε φορά που θέλετε εσείς ή τα παιδιά σας, ο αποκωδικοποιητής NovaBox+ θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σαςς μοναδική συλλογή Disney Classics.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved