Οι διατροφικές αξίες, (βιταμίνες & μέταλλα) και συμβουλές για να είναι η καθημερινή διατροφή των παιδιών ισορροπημένη.

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Ήδη από την πολλή μικρή μας ηλικία το τι τρώμε, το πότε τρώμε ακόμα και το πώς τρώμε, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού μας και στην υγεία μας.

Οι διατροφικές αξίες, (βιταμίνες & μέταλλα) και συμβουλές για να είναι η καθημερινή διατροφή των παιδιών ισορροπημένη.

Γράφει η Άλκηστις Κοϊνάκη

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η διατροφή των παιδιών πρέπει να είναι προσεγμένη και να συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που τους χαρίζουν δύναμη, ενέργεια και υγεία.

Η διατροφή των παιδιών πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα πάντα, ώστε μεγαλώνοντας αυτά να διατηρήσουν τις σωστές διατροφικές συνήθειες που θα έχουν μάθει όσο είναι ακόμα μικρά. Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα όσπρια, το ψάρι προσφέρουν όλες τις βιταμίνες, το σίδηρο, το ασβέστιο και τα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο τους διατροφολόγιο. Πώς όμως θα πείσουμε το μικρό μας να τρώει τα πάντα ώστε να είναι καθημερινή του διατροφή ισορροπημένη;

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται σε δύο σημεία - κλειδιά! Το ένα είναι τα συχνά και μικρά γεύματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και το άλλο τα γεύματα αυτά να είναι τέτοια, που το μικρό μας δε θα μπορεί να τους αντισταθεί! Θυμάμαι από τη δική μου παιδική ηλικία, τη μητέρα μου να προσπαθεί ώρες ολόκληρες να με πείσει να πιω το γάλα μου. Όπως αρκετά παιδιά, έτσι και εγώ δεν ήθελα με τίποτα να το πιω. Δεν μου άρεσε, δεν μπορούσα να το μυρίζω, πόσο μάλλον να το πιω. Τι και αν μου τραγουδούσε, τι και αν παίζαμε παιχνίδια, εγώ εκεί, αρνούμουν να πιώ γάλα με πείσμα και η μαμά μου σήκωνε τα χέρια ψηλά!

Κάποια μέρα λοιπόν, όταν γύρισε από τη δουλειά, έφερε στο σπίτι ένα κίτρινο κουτάκι με όμορφα σχέδια! Αμέσως κατάλαβα τι ήταν. Η διαφήμιση του NESQUIK® με τον περίφημο Quicky ήταν από τις αγαπημένες μου και είχα μάθει τα λόγια και το τραγουδάκι απ' έξω! Δύο κουταλιές από τη μαγική σκόνη κακάο ήταν αρκετές για να γίνει το γάλα η αγαπημένη μου πρωινή συνήθεια. Τότε το μόνο που με ένοιαζε ήταν η αξέχαστη σοκολατένια γεύση του, τώρα όμωςπου είμαι πια ευαισθητοποιημένη στο τι περιέχουν όλες οι τροφές που καταναλώνω, ξέρω ότι το NESQUIK® έχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που συμπληρώνουν τα οφέλη του γάλακτος. Έτσι, κάθε πρωί πια, ξεκινούσα τη μέρα μου με ένα πλήρες, ισορροπημένο και... πεντανόστιμο γεύμα. Οι αδερφές μου, κάποια χρόνια μεγαλύτερες από εμένα, το λάτρεψαν και αυτές και σιγά η σιγά η μητέρα μας ξεσήκωνε συνταγές που το χρησιμοποιούσε και έφτιαχνε τα πιο λαχταριστά σνακ για το σχολείο και για το σπίτι!

Εξαιρετικός συνδυασμός γεύσης, βιταμινών και μετάλλων είναι το νέο Nesquik Οpti-Start που βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα αγαπήσουν το πρωινό γεύμα (και όχι μόνο) αλλά θα προσλαμβάνουν ταυτόχρονα και όλα τα απαραίτητα συστατικά.

Είναι λοιπόν, πολύ σημαντικό, όταν σερβίρουμε το φαγητό στα παιδιά να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας και να μπούμε στη θέση τους. Ένα πιάτο αρακά για παράδειγμα δεν είναι καθόλου δελεαστικό για ένα παιδί. Αν όμως κάνουμε μία παραλλαγή της συνταγής ή αν το σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε ένα κομμάτι κοτόπουλο που μπορεί να λατρεύει, δε θα μπορεί να αντισταθεί.

Το ίδιο ισχύει σε κάθε γεύμα και τώρα πια συνειδητοποιώ ότι η δική μου μαμά το έκανε με πλήρη επιτυχία χωρίς καν να το καταλάβουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved