8 εικόνες που δείχνουν τι θυμάται ένας άνδρας από τα 12 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα!

Αυτή είναι η τελευταία οικογενειακή φωτογραφία που απεικονίζει υγιή τον Μάρτιν Πιστόριους. Ένα δωδεκάχρονο αγόρι πριν η μοίρα του παίξει ένα άσχημο παιχνίδι. Είναι το αγόρι που βλέπετε από δεξιά χαρούμενο.

8 εικόνες που δείχνουν τι θυμάται ένας άνδρας από τα 12 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------90-88

Μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική μαζί με τους γονείς του και τα δύο του αδέρφια. Στην ηλικία των 12 μια μέρα και καθώς γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι, άρχισε να νιώθει πονόλαιμο, σταμάτησε να τρώει, άρχισε να κοιμάται σχεδόν συνεχώς και σιγά σιγά σταμάτησε να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

-------------------------------------------------------------------------------------------------610

Σταδιακά άρχισε να χάνει τον έλεγχο του σώματός του. Οι γιατροί είχαν ξεκινήσει να του δίνουν αγωγή για κρυπτοκοκκική μηνιγγίτιδα και φυματίωση του εγκεφάλου χωρίς να γνωρίζουν ωστόσο τι ήταν αυτό που αντιμετώπιζαν. Μετά από μια σειρά εξετάσεων και θεραπειών οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι ο γιος τους είχε μυαλό μωρού παιδιού και τους πρότειναν να τον πάρουν σπίτι απλά για να πεθάνει ήρεμα.

----------------------------------------------------------------------------------------- 79

Έκαναν όμως λάθος. Το αγόρι έζησε σχεδόν μια δεκαετία στο σπίτι του και σε κέντρα αποκατάστασης μη μπορώντας να μιλήσει ή να κουνηθεί. Η οικογένειά του τον φρόντιζε, τον τάιζε, τον έκανε μπάνιο και το πρόσεχε.

----------------------------------------------------------------------------511

Δύο χρόνια μετά, άρχισε να δείχνει στους γύρω του ότι έχει συνείδηση. Ο ίδιος μπορούσε να ακούσει και να καταλάβει τα πάντα που γινόταν γύρω του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ανταποκριθεί. Όπως είπε και ο ίδιο ένιωθε σαν ένα «Ζωντανό φάντασμα»!
Όταν συνήλθε από αυτό το μακροχρόνιο κώμα, οι μαρτηρίες του σόκαραν τους πάντες.

-----------------------------------------------------------------------------0988798798412

Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι έπρεπε να τον φροντίζουν στα διάφορα κέντρα αποκατάστασης του συμπεριφερόντουσαν άσχημα. Τον ανάγκαζαν να τρώει, τον χτυπούσαν, του μιλούσαν άσχημα και τον έκαναν απλά να θέλει να πεθάνει. Πολλές φορές ήθελε να πει στους γονείς του για το τι περνούσε αλλά δεν μπορούσε. Φοβόταν να κλάψει γιατί πολύ απλά ήξερε ότι θα έκανε ακόμη δυσκολότερη τη ζωή του.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------311

Παρενοχλήθηκε πολλές φορές σεξουαλικά από γυναίκες που έπρεπε να τον φροντίζουν και το χειρότερο που άκουσε ποτέ ήταν από τη μητέρα του. Μια μέρα που ήταν ξαπλωμένη στο προσκέφαλό του, του είπε «Εύχομαι να πεθάνεις!».

------------------------------------------------------------------------------------------------9-0-90-9

Μη μπορώντας άλλο πια να αντέξει τα όσα βίωνε έβαλε στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο του σώματός του και την ικανότητα να μιλήσει ξανά. Και τα κατάφερε. Δέκα χρόνια μετά και σε ηλικία 25 ετών άρχισε να επικοινωνεί ξανά με το περιβάλλον.
Αρχικά ξεκίνησε να επικοινωνεί μέσω υπολογιστή, αργότερα κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι εντελώς, να περπατήσει, να επιστρέψει στο σχολείο, να αποφοιτήσει, να μάθει να οδηγεί, να παντρευτεί και να δημιουργήσει τη δική του εταιρία.

------------------------------------------------------------------------------------------------214

Την ιστορία του την έκανε αυτοβιογραφία και το βιβλίο του έχει τίτλο «Το αγόρι φάντασμα»! Έγινε μάλιστα και best seller. Λέγεται ότι θα μεταφερθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον Μάτ Ντέιμον και την Κάμερον Ντίαζ να έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του ίδιου και της συζύγου του.

--------------------------------------------------------------------------------------------------112
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved