«To pump or not to pump?»: Η νέα επικίνδυνη τάση των έφηβων κοριτσιών!

Είναι πασιφανές ότι, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ένα τεράστιο "μπαμ" στον τομέα της κοσμητικής χειρουργικής. Μάλλον λίγοι είναι απόλυτα συμφιλιωμένοι με την εικόνα τους -δυστυχώς- και πολλοί είναι "φίλοι" των πλαστικών χειρουργών.

«To pump or not to pump?»: Η νέα επικίνδυνη τάση των έφηβων κοριτσιών!

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Όλοι, αλλά κυρίως οι γυναίκες, προσπαθούν να ενταχθούν σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς, που ορίζει όλα πάνω μας να είναι μεγαλύτερα απ' ότι ήδη είναι -εκτός απ' τις μύτες, που έχουν μια τάση προς εξαφάνιση. Όσο λοιπόν νυστέρια και ενέσεις δουλεύουν πιο πολύ κι απ΄τα πιρούνια, τόσο δημιουργούνται και εναλλακτικοί τρόποι που δεν πονάνε, ούτε κυριολεκτικά, ούτε στην τσέπη.

Έτσι λοιπόν, κάποιος πολύ ευφάνταστος επινόησε το μαραφέτι που έχω δει να κυκλοφορεί τελευταία στα social media. Ο λόγος, για την τρόμπα χειλιών. Ένα λαστιχένιο "καπάκι", το οποίο εφαρμόζει στα χείλη και μετά από 4-5 επαναλήψεις "ρουφήγματος" του αέρα, μπορει να τα μεγαλώσει τόσο, που δεν θα το πιστεύεις ούτε εσύ ο ίδιος. Και κρατάει και κάμποσο, απ' ότι λένε. Όλη η διαδικασία είναι αντίστοιχη με το "παιχνίδι" που παίζαμε μικροί με το ποτήρι. Αυτό που το βάζαμε γύρω απ' το στόμα, ρουφούσαμε, ρουφούσαμε και αυτό βεντουζάριζε σε σημείο που αν δεν εκπνέαμε, θα μενε εκεί για πάντα. Τότε, αντί για μεγάλα χείλη, μέναμε με έναν μεγάλο κυκλικό μπλε μώλωπα, που περιλάμβανε πηγούνι, μάγουλο και "μουστάκι" και πολύ μας άρεσε.

Για να επανέλθω όμως, δεν το κρύβω, ότι στην αρχή σοκαρίστηκα με το καινούργιο αυτό κατασκεύασμα, αφού έβλεπα μικρά κοριτσάκια στην εφηβεία να το χρησιμοποιούν μανιωδώς και να ενθουσιάζονται που πρηζόντουσαν τα χείλη τους. Και ο εγκέφαλός μου σάστιζε, γιατί τα χείλη "μου επιτέθηκε μελίσσι" δεν ταίριαζαν καθόλου στα παιδικά κατα τ' άλλα πρόσωπά τους. Σκέψεις όπως "έρχεται το τέλος του κόσμου", "παναγία μου τι θα απογίνουμε;", "πού πάμε;", και λιγότερο υπερβολικές, αλλά περισσότερο πρακτικές όπως "κι αν μελανιάσουν;", "κι αν μετά ξεχειλώσουν και κρεμάσουν;" πέρναγαν απ΄ το μυαλό μου. Λάθος. Όλο, πολύ λάθος. Ας κολλήσει κάποιος πάνω σ' αυτό το πράγμα το σήμα "ακατάλληλο για ανηλίκους".

Και ενώ δεν περίμενα ότι θα χω να πω καμιά καλή κουβέντα για το "φουσκωτήρι" κι όμως έχω. Θεωρώ ότι θα μπορούσε ίσως να φανεί χρήσιμο σε εγκύους ή σε μητέρες που θηλάζουν και αγαπούν γενικά τα ενέσιμα στα χείλη τους. Ακόμα κι αν λένε ότι τίποτε απ' αυτά δεν επηρεάζει το έμβρυο ή το μωρό, καλύτερα να προσέχουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον άνθρωπο που φέρνουμε στη ζωή. Ακόμα και δοκιμαστικά, πριν προβεί κάποιος σε κάτι πιο μόνιμο, θα μπορούσε να δοκιμάσει πρώτα αυτό, που κρατάει τόσο ώστε να πάρεις μια ιδέα και αν δεν σου αρέσεις, απλώς περιμένεις να ξεφουσκώσεις.

Και αν με ρωτάτε, ακόμα καλύτερα, για πιο φυσικό και καθόλου επίφοβο αποτέλεσμα, σκραμπ με ζάχαρη και κανέλα. Παλιές, καλές, δοκιμασμένες συνταγές της θείας Ευτέρπης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved