Βούλωσε ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης; Αυτό είναι το κόλπο για να τον ξεβουλώσετε με δύο υλικά!

Λίγο πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στο σπίτι μας. Αντί όμως να πανικοβληθούμε και να καλέσουμε υδραυλικό, υπάρχει μία λύση πιο εύκολη, πιο γρήγορη και κυρίως... ανέξοδη!

Βούλωσε ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης; Αυτό είναι το κόλπο για να τον ξεβουλώσετε με δύο υλικά!

Το μυστικό βρίσκεται σε δύο υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Ποιά είναι αυτά; Η σόδα, που μας έχει σώσει ουκ ολίγες φορές σε τέτοιου είδους προβλήματα και το ξύδι.

Τι πρέπει να κάνετε;
Αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης και ρίξτε μισό φλυτζάνι του τσαγιού σόδα όσο πιο βαθιά μπορείτε στο νιπτήρα ή στο νεροχύτη. Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω μισό φλιτζάνι ξύδι και αμέσως θα δείτε ότι το μείγμα αρχίζει να αφρίζει. Αυτη η αντίδραση της σόδας και του οινοπνεύματος θα καθαρίσει ότι φράζει τον αγωγό! Για το τέλος βράστε νερό, περίπου μισό λίτρο, και ρίξτε το με πίεση εκεί που υπήρχε το πρόβλημα. Ο νιπτύρας σας ή ο νεροχύτης σας καθάρισε τελείως!

Καλό είναι να μην περιμένετε να δημιουργηθεί πρόβλημα για να εφαρμόσετε το παραπάνω. Όποτε ευκαιρείτε ρίξτε λίγη σόδα και λίγο ξίδι στο μπάνιο και στην κουζίνα και οι σωλήνες σας θα διατηρούνται καθαροί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved