Διαχείριση συναισθημάτων-Καλοκαιρινή ομάδα παιδιών!

Πώς ξέρω τι νιώθω; Πώς λέω αυτό που με ενοχλεί; Πώς εκφράζω τη χαρά μου και εστιάζω στα θετικά; Πώς δεν αφήνω το θυμό, το φόβο και το άγχος να με κυριεύσουν;

Διαχείριση συναισθημάτων-Καλοκαιρινή ομάδα παιδιών!

Η διαχείριση των συναισθημάτων μας, είναι κάτι που δυσκολεύει αρκετούς ανθρώπους. Είναι μια διαδικασία που μαθαίνεται και εξασκείται στο πέρασμα του χρόνου. Το πρόγραμμα διαχείρισης συναισθημάτων αφορά σε παιδιά σχολικής ηλικίας και έχει στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων που βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων.

Έναρξη: 15/6/2015 λήξη 8/7/2015 (8 συναντήσεις)
Συμμετέχοντες: Παιδιά ηλικίας 6-10 ετών (5μελείς ομάδες)
Μέρες και ώρες: Δευτέρα και Τετάρτη: 6.00-7.30 μμ.
Για την συμμετοχή του παιδιού στην ομάδα, είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τους γονείς.
Για αυτό το λόγο, θα γίνουν 2 συναντήσεις σε ατομικά ραντεβού με τους γονείς.
Συνολικό κόστος: 80 ευρώ.
Περικλέους 11, Μαρούσι Πληροφορίες: 216 700.17.93

Πρόκειται για ένα βραχύχρονο και δομημένο πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στις αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής θεωρίας, δίνοντας έμφαση στο ρόλο των σκέψεων, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως οι ζωγραφιές, το ομαδικό παιχνίδι, την εικαστική έκφραση, αλλά και τη στοχευμένη συζήτηση, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και ανακαλύπτουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις.
Στα πλαίσια της ομάδας δημιουργείται ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας, μέσα στο οποίο τα παιδιά εκφράζουν όσα τα απασχολεί, με λιγότερο άγχος.

www.psychology4kids.gr

Διοργάνωση:
Βασιλική Τσούτσου, Ψυχολόγος, M.Sc. Παιδαγωγική Ψυχολογία
(Αρ. Άδειας: 7509/3-8-2007, Νομαρχία Αθηνών)
Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε ιδιωτικά σχολείο όλων των βαθμίδων, σε κέντρα αποκατάστασης αναπτυξιακών και μαθησιακών διαταραχών, σε εταιρεία επαγγελματικού προσανατολισμού. Ειδικεύεται στην διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών καθώς και στην συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικούς κύκλους στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιού και Εφήβου και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους. Έχει ειδίκευση στην χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (Wisc-III, ΑθηνάΤεστ,) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν στην Παιδοψυχολογία. Έχει επίσης, ολοκληρώσει τετραετείς σπουδές στην Νοηματική Γλώσσα και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved