Πώς πλένονται τα ρούχα και τα λαδόπανα της βάφτισης;

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τα έθιμα που συνοδεύουν το μυστήριο της βάφτισης. Μερικά από αυτά είναι το πότε μπορεί μία μαμά να κάνει μπάνιο το μωρό της μετά τη βάφτιση, πού μπορεί να ρίξει το νερό μετά το πρώτο μπάνιο και το πού και πώς πρέπει να πλυθούν τα λαδόπανα και τα ρούχα μετά το μυστήριο.

Πώς πλένονται τα ρούχα και τα λαδόπανα της βάφτισης;

Ποιος πλένει τα ρούχα και τα λαδόπανα του μωρού;

Πλέον τα πλένει η μαμά, παλιότερα όμως η διαδικασία που πλυσίματος των ρούχων ήταν μια μικρή γιορτή που συμμετείχαν ακόμη και στενοί συγγενείς.

Πού και πώς τα πλένουμε;

Τα ρούχα του νεοφώτιστου πρέπει να ξεπλυθούν πολύ καλά σε θαλασσινό ή ποταμίσιο νερό. Το λάδι και ο μύρος, όπως και στο πρώτο μπάνιο του μωρού, δεν πρέπει να πέσουν μέσα στην αποχέτευση. Έτσι όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι να πλύνουν τα ρούχα και τα λαδόπανα θα ήταν το ιδανικότερο. Αν παρόλα αυτά κάποιοι γονείς ωστόσο δεν μπορούν να πάνε να πλύνουν τα ρούχα στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι, μπορούν να τα πλύνουν σε μια λεκάνη στο σπίτι τους, όπου το νερό όμως θα το ρίξουν ή σε κάποια ρίζα δέντρου ή θα το πάνε στην εκκλησία.

image: sugarnspice.eu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved