Πρωτομαγιά 2015: Πέντε κοντινοί προορισμοί ιδανικοί για παιδιά!

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε το πλεονέκτημα να ζούμε στη φύση. Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα όμως που επιβάλει να βρεθείς στη φύση έστω και για μια μέρα. Να μαζέψεις λουλούδια και να «πιάσεις» με αυτό τον τρόπο το Μάη.

Πρωτομαγιά 2015: Πέντε κοντινοί προορισμοί ιδανικοί για παιδιά!

Εμείς θα σας προτέινουμε πέντε κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα, για να περάσετε όμορφη Πρωτομαγιά ακόμη και αν δεν έχετε χωριό να επισκεφθείτε.

1. Αλεποχώρι

Το Αλεποχώρι συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα μαζί. Ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Εκεί θα βρείτε πολλές οικογένειες και παρέες να ψήνουν στην παραλία ή να κάνουν πικ νικ στο βουνό.

2. Ολυμπία

Εκμεταλλευτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας μια μέρα σαν την Πρωτομαγιά και κάντε την εκδρομή σας εκτός απο διασκεδαστική και διδακτική. Μάθετε στα παιδιά σας την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία της Ολυμπίας και μαζέψτε λουλούδια, από το φαντασμαγορικό δάσος της Φολόης στα γαλήνια νερά της λίμνης του Λάδωνα.

3. Τατόι

Όσοι δεν θέλετε να φύγετε από την Αθήνα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ανάκτορα στο Τατόι. Είναι ένα μέρος που πολλοί Αθηναίοι επιλέγουν το σαββατοκύριακο για να ξεσκάσουν. Όποτε και αν πάτε θα δείτε μαμάδες με καροτσάκια, ζευγάρια με ποδήλατα, παρέες που απλώνουν τραπεζομάντηλα του πικνίκ κάτω από τα δέντρα, παιδιά που τρέχουν και παίζουν με τα ποδήλατά τους.

4. Λουτράκι

Το Λουτράκι βρίσκεται μία ώρα μακριά από την Αθήνα . Τη δεκαετία του '50 θεωρούνταν ο πιο δημοφιλής παραθαλάσσιος προορισμός για Έλληνες και ξένους και το αποκαλούσαν Κορινθιακή Ριβιέρα! Άλλη μια όμορφη επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή.

5. Τρίκαλα Κορινθίας

Είναι μόνο μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, κάτι που το καθιστά αυτόματα ιδανική επιλογή για τη μέρα της Πρωτομαγιάς. Έλατα, λίμνες, μονοπάτια, ανθισμένα λουλούδια είναι μόνο λίγα από αυτά που θα βρείτε. Ένας μοναδικός προορισμός που θα γεμίσει τους πνεύμονές σας με οξυγόνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved