Πίτερ Παν: Μια ταινία που μπορεί να διδάξει πολλά σε ένα παιδί

Ο Πίτερ Παν είναι μία από τις ωραιότερες ταινίες που έχει δημιουργήσει η Disney. Πρόκειται για μια ιστορία που τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι λατρεύουν και αγαπούν. Ο Πίτερ Παν είναι ένα ανέμελο και άτακτο παιδί, που αρνείται να μεγαλώσει.

Πίτερ Παν: Μια ταινία που μπορεί να διδάξει πολλά σε ένα παιδί

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Ζει τα αιώνια παιδικά του χρόνια σ' ένα απομονωμένο μικρό νησί, τη Χώρα του Ποτέ, έχει για φίλους νεράιδες, ινδιάνους και δεν διστάζει να πολεμήσει τον αιώνιο αντίπαλό του Κάπτεν Χουκ. Μία ταινία που θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου και δεν χορταίνεις ποτέ να τη βλέπεις – και τα κανάλια Novacinema είναι δίπλα σου!

Ο Πίτερ Παν είναι ένας από τους αγαπημένους ήρωες της κόρης μου. Της αρέσει που έχει σπάνια υπερφυσικά χαρίσματα όπως το να πετάει και φυσικά λατρεύει τη μικρή νεραϊδούλα Τινκερμπελ, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του. Αυτό που της κάνει εντύπωση και κάθε φορά με ρωτάει είναι «Μαμά, γιατί αυτά τα παιδιά δεν έχουν μαμά και μπαμπά; Γιατί τα προσέχει ο Πίτερ Παν;» αναφερόμενη στα Χαμένα παιδιά που έχει υπό την προστασία του ο Παν.

Είναι εκπληκτικό που τα κανάλια Novacinema μου έδωσαν τη δυνατότητα να μπορέσει η μικρή μου να δει την ταινία που τόσο αγαπά. Αυτό που μου αρέσε ακόμη περισσότερο ήταν η μέρα και η ώρα που μπορούσαμε να τη δούμε. Κυριακή 19/4 στις 10.00 το πρωί. Προτιμώ να βλέπει τέτοιες ταινίες στο κρεβάτι μόλις ξυπνήσει για να χουζουρεύει, παρά αυτά τα εκμοντερνισμένα animation καρτούν που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε σε ένα παιδί, και σε ποιότητα High Definition που θα δίνει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση θέασης.

Τελικά όμως την έγραψα μιας - και ευτυχώς που έχουμε τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ - για να την δει σήμερα το απόγευμα με τις φίλες της, καθώς το πρωί μας έτυχε κάτι απρόοπτο και έτσι φύγαμε νωρίς το πρωί από το σπίτι. Θέλω από τις ταινίες που βλέπει η μικρή μου να αποκομίζει πράγματα και μαθαίνει, όχι μόνο απλά να βλέπει για να περάσει η ώρα. Θέλω να ταξιδεύει μέσα από τις ταινίες που βλέπουμε σε κόσμους μαγικούς. Και κακά τα ψέματα μόνο οι κλασικές ταινίες της Disney μπορούν να προσφέρουν κάτι τέτοιο.

Αφού λοιπόν γράψαμε την ταινία, ξέρω πώς όποτε θέλουμε τα πρωινά του σαββατοκύριακου μπορούμε να κάτσουμε λίγο παραπάνω στο κρεβάτι για χουζούρι μιας και ο Πίτερ Παν θα μας ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ, μέσα από τα κανάλια Novacinema.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved