Έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε τις χρησιμοποιημένες λαμπάδες από το βράδυ της Ανάστασης!

Οι λαμπάδες είναι must το βράδυ της Ανάστασης για μικρούς και μεγάλους! Συνήθως όμως τις χρησιμοποιούμε για λίγο όταν βγει το Άγιο Φως και μετά τις βάζουμε σε κάποιο συρτάρι μέχρι να έρθει η επόμενη χρονιά και να αγοράσουμε καινούριες!

Έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε τις χρησιμοποιημένες λαμπάδες από το βράδυ της Ανάστασης!

Το ξέρατε όμως ότι με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορείτε να μετατρέψετε κάθε είδους λαμπάδα στα πιο υπέροχα διακοσμητικά κεριά για το σπίτι σας, ή ακόμα και για δώρο;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

1. Λαμπάδες
2. Μπεν μαρί
3. Ένα δοχείο για να βάλετε το κερί (ποτήρι, βαζάκι, κλπ)
4. Αιθέρια έλαια
5. Φιτίλι
6. Κόλλα
7. Μολύβια
8. Ψαλίδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αρχικά, πρέπει να ετοιμάσουμε το δοχείο που θα βάλουμε το κερί. Κολλήστε τη μεταλλική βάση από το φιτίλι στον πάτο του δοχείου μας και στο στόμιο τοποθετήστε ένα μολύβι και στηρίξτε την άκρη από το φιτίλι, φροντίζοντας να είναι ίσιο. Αυτό το κάνουμε για να μη χρειαστεί να κρατάτε το φιτίλι όση ώρα θα περιμένουμε να πήξει το κερί σας.

Στη συνέχεια γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό (καλό είναι να μην είναι η καλή σας) και μέσα βάλτε ένα μικρότερο δοχείο όπου θα λιώσετε τις λαμπάδες σας! (μπεν μαρί).

Πάρτε τις χρησιμοποιημένες λαμπάδες, κόψτε τις σε μικρά κομματάκια και λιώστε τα στο μπεν μαρί. Όταν δείτε ότι έχουν πάρει υγρή μορφή προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια, που θα κάνουν το ολοκαίνουριο κερί σας να μυρίζει υπέροχα! Αν οι λαμπάδες σας είναι άσπρες και θέλετε να τους δώσετε λίγο χρώμα, βάλτε ότι χρώματα κηρομπογιά θέλετε την ώρα που τη λιώνετε!

Βάλτε με προσοχή το λιωμένο κερί στο δοχείο που έχετε διαλέξει και, αφού πήξει, κόβουμε το φιτίλι περίπου 2 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του κεριού. Το κερί σας είναι έτοιμο! Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved