Πάσχα στο παρά πέντε; 5 ξεχωριστά μέρη στην Ελλάδα σας περιμένουν! (εικόνες)

Η πρωτεύουσα το Πάσχα αδειάζει και η εξοχή γίνεται ο νούμερο 1 προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν λίγο παραδοσιακά τη χριστιανική αυτή γιορτή. Κι αν, μάλιστα, ο καιρός το επιτρέπει, οι νησιώτικοι προορισμοί αρχίζουν να... μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι, αφού το Πάσχα στα περισσότερα νησιά είναι ιδιαίτερο.

Πάσχα στο παρά πέντε; 5 ξεχωριστά μέρη στην Ελλάδα σας περιμένουν! (εικόνες)

Αντί, λοιπόν, να περάσετε τις ημέρες αυτές στην άδεια Αθήνα, επιχειρήστε μια απόδραση, μικρότερη ή μεγαλύτερη, σε μέρη που θα σας κάνουν να αισθανθείτε το Πάσχα πιο πολύ από ποτέ.

Κέρκυρα: προσοχή στους... μπότηδες
Σίγουρα έχετε ακούσει πόσο εντυπωσιακό και... θορυβώδες μπορεί να είναι ένα Πάσχα στη Κέρκυρα, με τους μπότηδες (κανάτια με νερό) να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 12 μ.μ. Τα μπαλκόνια στολίζονται με αυτά τα κανάτια με κόκκινες κορδέλες, αφού το κόκκινο είναι και το χρώμα της Κέρκυρας και το έθιμο αυτό λέγεται να προέρχεται είτε από τους καθολικούς της ενετοκρατίας, είτε από την περίοδο των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι πετούσαν παλιά κανάτια στην αρχή της γεωργικής και βλαστικής περιόδου, για να γεμίσουν τα νέα με τους νέους καρπούς.

Διαβάστε περισσότερα στο aboutickets.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved