Διακόσμηση Πασχαλινών αυγών, από την Αρχιτέκτων Μηχανικό Μάγδα Μαυρίκη!

Μεγάλη Πέμπτη λοιπόν, και η μέρα που παραδοσιακά βάφουμε τα αυγά! Πάντα τη θυμάμαι αυτή τη μέρα να ανυπομονώ να βρούμε με τη μητέρα μου ευφαντάστους τρόπους να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αυγά, και κάθε χρόνο καταφέρναμε να προσθέσουμε το κάτι καινούριο!

Διακόσμηση Πασχαλινών αυγών, από την Αρχιτέκτων Μηχανικό Μάγδα Μαυρίκη!

Σίγουρα το βαθύ κόκκινο είναι διαχρονικό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους ! Αν ωστόσο θέλετε να δώσετε μια πρωτότυπη διάθεση στο φετινό γιορτινό τραπέζι, αποφύγετε τα συνηθισμένα (χαλκομανίες, χρωματιστές μπογιές) και δείτε διάφορες λύσεις που θα κάνουν τη σημερινή διαδικασία ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια!

Θα ξεκινήσω από το προσωπικό μου αγαπημένο! Καλσόν! Τοποθετήστε τα αυγά ανάμεσα σε κρεμμυδόφυλλα, ή πίσω από φύλλα μικρών φυτών (δυόσμου, βασιλικού κτλ), βάλτε τα σε καλσόν, και αφήστε κανονικά στο βραστό νερό με το χρώμα! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

---------------------------------------------egg decoration 10 3
---------------------------------------------egg decoration 11 3

Υπάρχει η λύση να διακοσμήσετε τα αυγά με κομματάκια από αντικείμενα που θα κολλήσετε πάνω. Καλαμάκια, οδοντογλυφίδες, κομμάτια από ύφασμα, χαρτόνια, ακόμα και ολόκληρα κουμπιά, σας βοηθούν να δημιουργήσετε από αφηρημένα σχήματα, μέχρι φιγούρες! Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, θα τα ενθουσιάσει!

------------------------------------egg-1 3
------------------egg decoration 2 3
------------------------------------egg decoration 3 3
---------------------------------egg decoration 9 3
--------------------egg decoration 8 3

Αν έχετε σκοπό να ζωγραφίσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρες παραστάσεις ή μοτίβα με τέμπερα, μαρκαδόρο ανεξίτηλο, ή ακόμα και τα σωληνάρια με τη χρυσόσκονη! Περνάτε στο τέλος τα αυγά με ένα ειδικό λάδι που το βρίσκετε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ, και το αποτέλεσμα παραμένει χωρίς να ξεβάφει!

----------------------------------------egg decoration 4 3
--------------------------------egg decoration 5 3
------------------------------------------------------egg decoration 6 3

Τέλος, ιδιαίτερο αποτέλεσμα δίνουν οι κλωστές! Λόγω των καμπυλών του αυγού, είναι ένα υλικό το οποίο εφαρμόζει τέλεια. Είτε θα βάλετε «φουστανάκια» που θα τα πλέξετε μόνοι σας, είτε έτοιμα που θα βρείτε σε μαγαζιά με εποχιακά είδη, είτε απλά θα κολλήσετε περιμετρικά τις χρωματιστές κλωστές, είναι ένας τρόπος, που μεν απαιτεί περισσότερο χρόνο, δίνει όμως το πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα!

--------------------------------------------------------------egg decoration 7 3
------------------------------------------------egg decoration 3
-----------------------------------------egg decoration 12 3

Όποιο και να επιλέξετε από τα παραπάνω, δείτε τη διαδικασία σαν μια ευχάριστη γιορτινή δραστηριότητα που θα κάνετε μαζί με τα παιδιά, και μη σας νοιάζει το τέλειο αποτέλεσμα, απλά απολαύστε την !

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελα!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved