Διακόσμηση για το τραπέζι του Πάσχα, από την Αρχιτέκτων Μηχανικό Μάγδα Μαυρίκη!

Πασχαλινή διακόσμηση! Ας επικεντρωθούμε στο γιορτινό τραπέζι! Ας δούμε σήμερα ιδέες για να στολίσουμε το τραπέζι την ημέρα του Πάσχα!Επωφελούμαστε από την ανοιξιάτικη διάθεση, εκμεταλλευόμαστε τα χρώματα και τα σχήματα της, και δημιουργούμε ατμόσφαιρα γιορτινή!

Διακόσμηση για το τραπέζι του Πάσχα, από την Αρχιτέκτων Μηχανικό Μάγδα Μαυρίκη!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις λέξεις Easter, Πάσχα, Χρόνια Πολλά κτλ, με κομμένα γράμματα πάνω σε γλαστράκια. Τα γράμματα τα χρωματίζουμε, και τα διακοσμούμε με χρυσόσκονη, ενώ μέσα στα γλαστράκια τοποθετούμε μπαστούνια με αυγά. Ολοκληρώνουμε το στολισμό με κορδέλες σε παλ αποχρώσεις! Θα βρείτε τέτοια διακοσμητικά σε μαγαζιά με εποχιακά είδη!

------------------------easter decoration 1 3

Λόγω των βαμμένων αυγών, ένα διακοσμητικό που ταιριάζει πάντα με το Πασχαλινό τραπέζι είναι η αυγουλιέρα. Και όχι απαραίτητα χρηστικά, αλλά και σαν χρώμα. Γεμίστε τις με στοιχεία πράσινου ( χρησιμοποιήστε χάρτινο χόρτο ή πλαστικό γρασίδι) και τοποθετήστε μέσα σημαιάκια. Γράψτε εκεί είτε τα ονόματα των καλεσμένων, είτε τα είδη φαγητών που υπάρχουν στον μπουφέ!

-----------------------------easter decoration 2 3

Λόγω της εποχής δεν υπάρχει ωραιότερο φυτό από την αμυγδαλιά για το στολισμό! Φέρτε κλαδιά ανθισμένα από έξω, και κρεμάστε αυγά από κορδέλες!

-----------------------------easter decoration 3 3
--------------------------------------easter decoration 5 3

Το αυγό σε χαρούμενα χρώματα, διατηρήστε το σαν στοιχείο διακόσμησης και πιο ελευθέρα σε όλο το τραπέζι. Σκορπίστε αυγά ανάμεσα στα πιάτα, δημιουργήστε φωλιές και βάλτε τα αυγά μέσα, ένα για κάθε πιάτο, ή ενώστε σειρές με αυγά (περάστε τα σε κλωστή, ή κολλήστε τα από τα πλάγια) δημιουργώντας γιρλάντα που θα διατρέχει όλο το τραπέζι.

-----------------------------easter decoration 4 3
---------------------------------easter decoration 6 3

Τέλος , για να τοποθετήσετε τα λουλούδια στα βάζα, βάλτε πριν αυγά στη βάση τους, καρότα, ή σχήματα με λαγουδάκια! Δίνουν πολύ ωραία τη νότα των γιορτών. Ιδανικά λουλούδια για την εποχή αυτή είναι οι τουλίπες (σε ροζ ή κίτρινο χρώμα) και οι Πασχαλιές!

-------------------------------easter decoration 7 3
-----------------------------easter decoration 8 3
----------------------------------------easter decoration 9 3

Καλές ετοιμασίες!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved