«Μόνος στην κουζίνα», συνταγές και συμβουλές μαγειρικής για πρωτάρηδες και όχι μόνο!

Μια μέρα στο γραφείο με περίμενε μια έκπληξη, ένα βιβλίο! Δεν ήταν όμως ένα οποιοδήποτε βιβλίο αλλά το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, «Μόνος στην κουζίνα».

«Μόνος στην κουζίνα», συνταγές και συμβουλές μαγειρικής για πρωτάρηδες και όχι μόνο!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Στην αρχή το αντιμετώπισα όπως όλα τα βιβλία μαγειρικής, όταν όμως το άνοιξα και το μελέτησα γρήγορα-γρήγορα ανακάλυψα πόσα λίγα ξέρω τελικά για τη μαγειρική. Πρόκειται για ένα βιβλίο που είναι ιδανικό για φοιτητές και φοιτήτριες, για πρωτάρες νοικοκυρές, για «βετεράνους» νοικοκυρές αλλά και για παιδιά που ξέρουν να διαβάζουν και τους αρέσει η μαγειρική.

-----------------------------------------------------------------f

Δεν σας κρύβω ότι περίμενα πώς και πώς να επιστρέψω στο σπίτι για να φτιάξω κάτι από εκεί μέσα. Και τελικά η πρώτη συνταγή που έφτιαξα ήταν πατατοσαλάτα με τόνο. Αν και είχα μια δική μου συνταγή, το έκανα ακριβώς όπως έλεγε η Ντίνα Νικολάου στο βιβλίο. Το αποτέλεσμα; Αριστούργημα. Πιστεύω πώς ήταν το καλύτερο δώρο για Πάσχα που έχω λάβει. Και για αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ που μου το έστειλαν.

Εκτός από τις συνταγές, στο βιβλίο υπάρχει λίστα με τον βασικό εξοπλισμό, εργαλεία, εξαρτήματα, μικροσυσκευές, αλλά και π.χ. συμβουλές για τη φύλαξη των μυρωδικών, την τακτοποίηση των τροφών στο ψυγείο για καλύτερη συντήρηση, πώς αξιοποιείς την κατάψυξη, ακόμη και συμβουλές για έξυπνες αγορές από τη λαϊκή.

-----------------------------------------------------------------------------ik

Πρόκειται για ένα βιβλίο μαγειρικής που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι καθώς έχει απλές, γρήγορες και εύκολες συνταγές μαγειρικής και ταυτόχρονα απομυθοποιεί τη δυσκολία που μπορεί να θεωρούμε ότι υπάρχει πίσω από κάποια φαγάκια.

Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε 14 κατηγορίες: λαχανικά, σαλάτες, μακαρόνια, ρύζι, αυγά, κοτόπουλο, μοσχαράκι, μπριζόλες, κιμάς, ψάρια, σφολιάτα, πίτσα, θαύματα με 1 κονσέρβα, γλυκά. Σε κάθε μία από τις 115 συνταγές υπάρχουν επιπλέον συμβουλές, μικρά tips και επεξηγήσεις που θα βοηθήσουν ακόμα και κάποιον που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ του να νιώσει σίγουρος για το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Η παρουσίαση κάθε συνταγής γίνεται με απλό τρόπο βήμα βήμα και συνοδεύεται από σήμανση για τον αριθμό των μερίδων, τον χρόνο της προετοιμασίας και τον χρόνο παρασκευής. Η έκπληξη κρύβεται στις παραλλαγές που δίνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Ντίνα Νικολάου, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των συνταγών του βιβλίου και τις δυνατότητες γευστικών απολαύσεων!

---------------------------------------------------------------------------------------0987

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα περάσει πολύ ευχάριστα από ότι φαίνεται και χωρίς κόπο έχοντας αυτό το βιβλίο πάνω στον πάγκο της κουζίνας μου. Την Δευτέρα θα σας αποκαλύψω πως θα φτιάξω σαλάτα φακές με καλαμαράκια. Πώς θα τη φτιάξω; Δεν έχετε παρά να δείτε στο βιβλίο!

------------------------------------------------------------------------------8970

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πώς η συγγραφέας Ντίνα Νικολάου παραχωρεί τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved