Το Πάσχα πλησιάζει! Ώρα να φτιάξετε πασχαλινό δεντράκι με το παιδί σας! (εικόνες)

Αν πιστεύετε ότι δέντρο στολίζουμε μόνο τα Χριστούγεννα, κάνετε λάθος! Τα τελευταία χρόνια, τα πασχαλινά δεντράκια είναι πολύ δημοφιλή και η κατασκευή τους είναι μια ιδανική ευκαιρία να περάσετε χρόνο με το παιδί σας τις γιορτινές μέρες.

Το Πάσχα πλησιάζει! Ώρα να φτιάξετε πασχαλινό δεντράκι με το παιδί σας! (εικόνες)

Τα σχολεία έκλεισαν και αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο των πασχαλινών διακοπών! Η γιορτινή διάθεση κατά πάσα πιθανότητα διακατέχει ήδη το παιδί σας, αυτό λοιπόν το οποίο μένει να κάνετε είναι να διακοσμήσετε το σπίτι αναλόγως! Μία πολύ όμορφη ιδέα που το μικρό σας σίγουρα θα λατρέψει είναι να φτιάξετε ένα πασχαλινό δέντρο, σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις και γούστα!

Τα πασχαλινά δεντράκια είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στην Γερμανία και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Συνήθως είναι δέντρα χωρίς φύλα στολισμένα με πολύχρωμα αυγά με κάθε λογής σχέδια!

1easyertree

Πώς όμως μπορείτε να τα φτιάξετε;

Θα χρειαστείτε:
1. ένα μεγάλο βάζο
2. ξερά κλαδιά (όσα εσείς θέλετε!)
3. πολύχρωμα πετραδάκια ή πολύχρωμη άμμο
4. αυγά είτε κανονικά είτε ψεύτικα (όσα εσείς θέλετε!)
5. μαρκαδόροι και διακοσμητικά για τα αυγά

Διαδικασία:
Αφού διαλέξετε ένα μεγάλο βαθύ βάζο, βάλτε μέσα τα πετραδάκια που επιλέξατε και έπειτα τα κλαδιά.

Αν τα αυγά είναι κανονικά, κάντε προσεκτικά με μία βελόνα δύο τρύπες στις δύο κορυφές του. Στη συνέχεια με μία οδοντογλυφίδα σπάστε τον κρόκο προσεκτικά και αδειάστε το περιεχόμενό του. Αφού πλύνετε το αυγό και το αφήσετε να στεγνώσει, περάστε ένα σκοινί από την μία άκρη του αυγού μέχρι την άλλη κάνοντας έναν κόμπο στη στρογγυλευμένη κορυφή και μια θηλιά στην μυτερή για να μπορείτε να το κρεμάσετε.

Βάψτε τα αυγά σας ό,τι χρώματα θέλετε και προσθέστε τα διακοσμητικά στοιχεία που θα τα κάνουν μοναδικά, Κρεμάστε τα στα κλαδιά του και απολαύστε το θέαμα!

Αν αντί για κανονικά αυγά, επιλέξετε ψεύτικα και πάλι μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα σχέδια, σίγουρα όμως δε θα το διασκεδάσετε το ίδιο! Αν πάλι έχετε γλάστρα ή ακόμα καλύτερα κήπο με μικρά δεντράκια, μπορείτε κάλλιστα να κρεμάσετε τα αυγά σας εκεί!

Το παιδί σας θα ξετρελαθεί, όχι μόνο με το αποτέλεσμα αλλά κυρίως με τη διαδικασία!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με πασχαλινά δέντρα και πάρτε ιδέες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved