Πάσχα 2015: Συμβουλές για ασφάλεια στη φύση

Σύμφωνα με τους ειδικούς η επαφή με τη φύση είναι μια αναζωογονητική δραστηριότητα τόσο για τα παιδιά όσο και για εσάς. Τις περισσότερες φορές τα ταξίδια και οι αποδράσεις στη φύση σκοπό έχουν την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση.

Πάσχα 2015: Συμβουλές για ασφάλεια στη φύση

Πέρα από αυτό όμως σαν γονείς θα πρέπει να έχετε το νου σας καθώς η φύση μπορεί να κρύβει κινδύνους για τα παιδιά. Για να περάσετε λοιπόν ένα όμορφο Πάσχα χωρίς απρόοπτα δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε.

Εξηγήστε στα παιδιά σας τους κινδύνους που κρύβουν τα ποτάμια, τα πηγάδια, οι στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού που συναντάμε τις περισσότερες φορές στα χωράφια και τα μικρά χωριά.

Λόγω του ότι την Άνοιξη, ξυπνούν τα φίδια, εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να περπατούν μέσα σε ψηλά χόρτα ή πείτε τους να κάνουν θόρυβο ώστε αν υπάρχει κάποιο φίδι να τρομάξει και να φύγει.

Τονίστε ότι δεν πρέπει να βάζουν τα χέρια σε τρύπες, χαμάδες κλπ, γιατί μπορεί να κρύβονται δηλητηριώδη έντομα, όπως σκορπιοί ή ακόμη και φίδια.

Τέλος μάθετε στα παιδιά σας ότι τα ζώα γίνονται επικίνδυνα αν αισθανθούν ότι απειλούνται. Εξηγήστε τους πώς δεν πρέπει να πηγαίνουν στα ζώα του παππού και της γιαγιάς μόνα, καθώς ένας κόκορας μπορεί να τα τσιμπήσει ή κάποιο ζώο όπως τράγος ή κριάρι μπορεί να τους επιτεθεί και να τα τραυματίσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved