Παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη, "Η Στιγμούλα είναι δυνατή"

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη, "Η Στιγμούλα είναι δυνατή", στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη, "Η Στιγμούλα είναι δυνατή"

Η προσέλευση και η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πάνω από 300 παρευρισκόμενους, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 ήταν παιδιά.

Η παρουσίαση χωριζόταν σε δύο σκέλη, τα οποία εξελίσσονταν παράλληλα. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή με ένα εξαιρετικό πάνελ που αποτελούνταν από:

τη Δέσποινα Καμπούρη, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια
τον Θανάση Ευθυμιάδη, ηθοποιό
τη Σοφία Αντύπα, ψυχολόγο.
Την παρουσίαση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μυρτώ Κάζη.

Η Δέσποινα Καμπούρη δήλωσε ότι το βιβλίο προσπαθεί να διαμορφώσει μια οικολογική συνείδηση στα παιδιά, αντιμετωπίζοντάς τα ως ενήλικες ενώ η Σοφία Αντύπα τόνισε ότι το βιβλίο μας καλεί να μάθουμε από τα λάθη μας και να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο. Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, χρόνια φίλος με τη συγγραφέα και κοντά της σε όλα τα συγγραφικά της βήματα, συγκίνησε με τα λόγια του αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η Στιγμούλα δεν είναι παραμύθι αλλά μία αληθινή ιστορία. Μία αλυσιδωτή αντίδραση για την ανακύκλωση, το σεβασμό της φύσης και την οικονομία. Αυτά τα θέματα πρέπει να μπουν στα σχολεία".

---------------------------5T768 3

Η συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο Μουσείο Γουλανδρή, καθώς και την οικογένειά της, τους συνεργάτες της και τους εκδότες της για τη βοήθειά τους. Από το λόγο της ξεχώρισε το παρακάτω απόσπασμα:

«Είμαστε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, να μάθουμε στα παιδιά μας τη συλλογικότητα. Οι Έλληνες έχουμε μάθει να επιβιώνουμε στα δύσκολα, αλλά μόνοι μας. Ο καθένας για την πάρτη του. Νιώθω λοιπόν ότι είναι σημαντικό να τους διδάξουμε από μικρή ηλικία ότι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, να τα καταφέρουμε καλύτερα και να πάμε ακόμα πιο μακριά.»

Παράλληλα, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου πραγματοποιήθηκε μια βιωματική μουσικοκινητική παρουσίαση για τα παιδιά. Όλη η εκδήλωση ήταν βασισμένη στην ιστορία του βιβλίου και ενορχηστρωμένη από την εκπαιδευτική ομάδα του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης "Το μουσικό καλυβάκι".

---------------------------5T768 2

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί φίλοι της συγγραφέα αλλά και μικροί αναγνώστες. Δίπλα της ήταν ο σύζυγός της, ο ηθοποιός και συγγραφέας των εκδόσεων Διόπτρα, Κώστας Κρομμύδας, ενώ την τίμησε με την παρουσία της και η συγγραφέας Λένα Μαντά.

Η επιλογή της ημερομηνίας και του μέρους είχαν συμβολικό χαρακτήρα καθώς στις 22 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου Γαία.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, των βιβλιοπωλείων Public και του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης "Το μουσικό καλυβάκι".

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και τη συγγραφέα: http://www.dioptra.gr/Vivlio/435/717/I-stigmoula-einai-dunati/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved