Πάσχα: Βάψτε αυγά με τα παιδιά σας και διασκεδάστε!

Πάσχα! Ένα έθιμο, μια γιορτή, που μικροί μεγάλοι λατρεύουν και αγαπούν. Λίγο τα κάλαντα, λίγο η Μεγάλη Εβδομάδα, λίγο η μέρα της Αναστάσεως, λίγο η Κυριακή που σουβλίζουμε το κατσικάκι, κάνουν αυτές τις μέρες ξεχωριστές.

Πάσχα: Βάψτε αυγά με τα παιδιά σας και διασκεδάστε!

Αυτό όμως που τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία πώς και πώς είναι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, που μαζί με τους γονείς τους βάφουν τα αβγά. Μια διαδικασία που τα αφήνει να δημιουργήσουν τα δικά τους προσωπικά αβγά.

Το βάψιμο των αβγών μπορεί να μετατραπεί σε μια δημιουργική οικογενειακή απασχόληση που θα διασκεδάσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η καλή διάθεση και ο κατάλληλος εξοπλισμός για να τα καταφέρετε. Θα χρειαστείτε, γάντια και ρούχα «του σπιτιού», πλαστικό τραπεζομάντιλο, αυτοκόλλητα και μαρκαδόρους.

Βράστε τα αβγά, αφήστε τα να κρυώσουν, κάποια αφήστε τα χωρίς βαφή και κάποια βάψτε τα με βαφές αβγών μη τοξικές. Δώστε στα παιδιά αυτοκόλλητα και μαρκαδόρους και αφήστε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια πάνω στα αβγά και ενθαρρύνετέ τα ή επιβραβεύστε τα για τις προσπάθειές τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved