Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το κέντρο της Αθήνας που πρέπει να δείτε

Σήμερα 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και είναι χρέος όλων μας έστω και για ένα λεπτό να σκεφτούμε την αξία της ζωής του κάθε ανθρώπου και να ανοίξουμε τα μάτια μας σε ότι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το κέντρο της Αθήνας που πρέπει να δείτε

Ο ρατσισμός δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που δεν εκλείπει από την χώρα μας και μάλιστα τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά είναι πιο ακραία.

Στις 20 Φεβρουαρίου η ActionAid πραγματοποίησε ένα κοινωνικό πείραμα με αντικείμενο μελέτης τον ρατσισμό στο κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστές δύο ηθοποιοί, ένας από το Μπαγκλαντές και ένας από την Ελλάδα και δεκάδες ακόμα άνθρωποι που περίμεναν το λεωφορείο στη στάση.

Στο περιστατικό ο ηθοποιός από το Μπαγκλαντές κάθεται στο παγκάκι της στάσης και ο ηθοποιός από την Ελλάδα ενοχλείται και του επιτίθεται φραστικά. Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν τη σκηνή, η οποία επαναλήφθηκε 22 φορές σε 8 ώρες μπροστά σε διαφορετικούς κάθε φορά παρευρισκομένους.

Το συγκλονιστικό ωστόσο είναι τα αποτελέσματα της έρευνας! Ποιο ήταν αυτό; Ένα βροντερό ΟΧΙ στο ρατσισμό! Τέσσερις φορές ο κόσμος αδιαφόρησε, δύο φορές τάχθηκε υπέρ της ρατσιστικής συμπεριφοράς, δεκαπέντε όμως φορές ο κόσμος στη στάση υπερασπίστηκε τον άνθρωπο που δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση και μια φορά παρατηρήθηκαν συγχρόνως οι δύο αντιδράσεις. Δείτε το βίντεο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved