Στολισμός Πασχαλινού ή ανοιξιάτικου τραπεζιού, από την Αρχιτέκτων Μηχανικό Μάγδα Μαυρίκη!

Έχω πολύ έντονη από τα παιδικά μου χρόνια την εικόνα να φτάνουμε στο χωριό για πασχαλινές διακοπές, και να αρχίζουμε να στολίζουμε το σπίτι με ανοιξιάτικα διακοσμητικά!

Στολισμός Πασχαλινού ή ανοιξιάτικου τραπεζιού, από την Αρχιτέκτων Μηχανικό Μάγδα Μαυρίκη!

Βλέποντας λοιπόν την άνοιξη να έχει έρθει πια, και πλησιάζοντάς το Πάσχα, σήμερα θα δούμε τρόπους να στολίσουμε το τραπέζι! Είτε αυτό θα είναι το Πασχαλινό μας, είτε ένα οποιοδήποτε τραπέζι γιορτινό που θέλουμε να του δώσουμε νότα ανοιξιάτικη! Απλές λύσεις, με αντικείμενα και υλικά που βρίσκουμε στο σπίτι, μας εμπνέουν για έναν στολισμό χαρούμενο!

Τα βάζα! Διακοσμήστε τα! Βάλτε μέσα λεμόνια και πορτοκάλια κομμένα σε φλούδες για να τους δώσετε χρώμα, ή καλύψτε ένα μέρος τους με δαντέλες!

--------BUFFET IDEA 1 3
--------BUFFET IDEA 2 3
----------BUFFET IDEA 3. 3
---------BUFFET IDEA 4. 3

Τα μαχαιροπίρουνα! Βάλτε τα είτε σε κουβαδάκια χρωματιστά, τυλιγμένα με κορδέλες, είτε σε μικρά πήλινα γλαστράκια χωρισμένα ανά είδος!

----------BUFFET IDEA 5 3
---------BUFFET IDEA 16 3

Κεριά! Ενώ είναι πάντα ενδιαφέρουσες οι συνθέσεις με κεριά μεγάλα στο κέντρο του τραπεζιού, θα σας πρότεινα να τα απλώσετε σε όλο το τραπέζι. Για να γίνει αυτό αποφύγετε τα μεγάλα κεριά – χρησιμοποιήστε κολωνάτα ποτήρια (αν έχετε σκαλιστά ή χρωματιστά ακόμα καλύτερα) αναποδογυρίστε τα, στο κοίλο τους τοποθετήστε λουλούδια, και στη βάση τους που βρίσκεται ψηλά βάλτε ρεσό-κεράκια, χρωματιστά ή λευκά!

---------BUFFET IDEA 8 3
----------BUFFET IDEA 9 3
-----------BUFFET IDEA 12 3

Διακοσμητικά τραπεζιού! Διαλέξτε μια μεγάλη μαύρη μεταλλική επιφάνεια, απλώστε την στο τραπέζι και σημειώστε πάνω με λευκό μαρκαδόρο (όχι κιμωλία που αφήνει σκόνες), τα είδη που έχετε. Δίνει πολύ όμορφη διακοσμητική νότα, ενώ παράλληλα διαχωρίζει το χώρο φαγητού από τον μπουφέ.

----------BUFFET IDEA 6 3

Επιστρατεύστε λεμόνια και πορτοκάλια και δημιουργήστε συνθέσεις με το φύλλωμά τους στο τραπέζι, ή καρφώστε πάνω σημαιούλες με ενδείξεις για τα φαγητά που αποτελούν τον μπουφέ, ή ακόμα και με τα ονόματα των καλεσμένων και τις θέσεις τους στο τραπέζι! !

----------BUFFET IDEA 10 3
-----------BUFFET IDEA 11 3

Επίσης, διαλέξτε μεγάλες κολοκύθες, ή ακόμα και καρπούζια ή πεπόνια λίγο αργότερα, και τοποθετήστε μέσα αλμυρά μικρά σνακ, πατατάκια, μπαστουνάκια, κριτσίνια.. !

--------------------BUFFET IDEA 7 3

Διαλέξτε ότι μικρό σκεύος σας περισσεύει που κρίνετε ότι μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε, αυγουλιέρες, μπρίκια, ποτήρια για σφηνάκι, και γεμίστε τα με μικρά λουλούδια! Δίνουν χρώμα και μπορείτε τα σκορπίσετε παντού στο μήκος του τραπεζιού!

---rtert

Ό,τι και να διαλέξετε από τα παραπάνω, κάντε το με κέφι, δείτε το σαν ομαδική οικογενειακή δραστηριότητα, αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε όλα, και αποφύγετε οτιδήποτε στημένο!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved