Ημερίδα με θέμα «Το παιδί ως καταναλωτής» από το Nickelodeon!

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon, ηγέτης στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία, συνεχίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα προς τα παιδιά, τους γονείς και τους φορείς διαπαιδαγώγησης των παιδιών...

Ημερίδα με θέμα «Το παιδί ως καταναλωτής» από το Nickelodeon!

... το πρόγραμμα των ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων του "Kids in Action" και διοργανώνει την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 (10:00-13:00) στον Χώρο Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24), την τέταρτη κατά σειρά ημερίδα με θέμα «Το παιδί ως καταναλωτής - Ψυχολογία, θεσμοί, νομικό πλαίσιο. Ο ρόλος της οικογένειας και της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ορθής καταναλωτικής αγωγής».

Η καταναλωτική συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων αποτελεί εδώ και αρκετές δεκαετίες ένα ζήτημα που απασχολεί γονείς, επιχειρήσεις, και καταναλωτικούς φορείς. Τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή είτε μέσω της τηλεόρασης, των κινητών «έξυπνων» τηλεφώνων, των tablets αλλά και των κοινωνικών δικτύων, με έναν μεγάλο αριθμό διαφημιστικών μηνυμάτων που τους παρουσιάζουν προϊόντα στα οποία καλούνται να ξοδέψουν το χαρτζιλίκι τους ή να ζητήσουν από τους γονείς τους να τους τα αγοράσουν. Είναι όμως σε θέση τα παιδιά να καταλάβουν αν πραγματικά χρειάζονται το συγκεκριμένο προϊόν που βλέπουν να περνά μπροστά από τις οθόνες τους?

Ποιος είναι ο ρόλος των γονιών στη διαμόρφωση των καταναλωτικών συνηθειών των παιδιών;

Πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά και οι νέοι τον ρόλο τους ως καταναλωτές;

Ποια είναι τα δικαιώματα και τι πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των ανήλικων καταναλωτών;

Μπορούν τα παιδιά και οι νέοι να δράσουν ως διαμορφωτές καταναλωτικών τάσεων;

Πως μπορεί να επηρεάσει η αγοραστική τους δύναμη τις τάσεις της αγοράς και τη στρατηγική των επιχειρήσεων;

Τα ερωτήματα αυτά, αλλά και μια σειρά άλλων εξίσου σημαντικών, θα τεθούν στο κέντρο της συζήτησης της ημερίδας του Nickelodeon και θα απαντηθούν από τους διακεκριμένους επιστήμονες και τους ειδικούς επαγγελματίες που έχουν κληθεί να μιλήσουν και να μοιραστούν με το κοινό που αποτελείται από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, τη γνώση και την εμπειρία τους.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν:
Μαργαρίτα Σιδεριδου Διευθύντρια Marketing MTV – Nickelodeon
Γιώργος Λιάσκος ,Εκπρόσωπος διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας

Θα μιλήσουν οι:
Δρίτσα Λέλα, Nannuka Co-founder και Mαρία Αρναουτάκη, Nannuka Project Manager
Λαμπαδαρίου Φανή , ειδική παιδαγωγός Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
Λεσιώτη Νατάσα, Διευθύντρια προγράμματος MTV - Nickelodeon
Μπόλου Βασιλική, Βοηθός Συνήγορος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ο Συνήγορος του Καταναλωτή
Παυλικάκης Γιώργος, Εκπαιδευτικός- Σύμβουλος Β΄μιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ
Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β' Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και Στασινιπούλου Αναστασία, Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Σώτω Μητρόγλου, Digital Communication Freelancer
Τσεκούρας Θοδωρής , Creative Director - McCann Erickson

------------------------------------AFISA

Η ημερίδα «Το παιδί ως καταναλωτής - Ψυχολογία, θεσμοί, νομικό πλαίσιο. Ο ρόλος της οικογένειας και της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ορθής καταναλωτικής αγωγής» είναι η τέταρτη της σειράς των ενημερωτικών εκδηλώσεων του προγράμματος "Kids in Action" που στο σύνολό τους έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Eχουν προηγηθεί με μεγάλη επιτυχία,οι ημερίδες με θέματα:«Παιδί και Διαδίκτυο. Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Απο τους δράκους στους Transformers , η σημειολογία του Ήρωα και ο ρόλος της μυθοπλασίας, στην αγωγή και τον ψυχισμό των παιδιών», η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης στο Μέγαρο Μουσικής, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 και «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης» που έγινε στον Χώρο Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ στις 17 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.kids-in-action.gr & στο Facebook

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης.
Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σας στα τηλέφωνα του Nickelodeon 210 6871140.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε φοιτητές , εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved