Το χάπι της επόμενης μέρας: Αυτές είναι οι παρενέργειες

Το χάπι της επόμενης μέρας το λαμβάνουν λίγες ώρες μετά την σεξουαλική επαφή οι γυναίκες που φοβούνται ότι έχουν μείνει έγκυες.

Το χάπι της επόμενης μέρας: Αυτές είναι οι παρενέργειες

Προτού όμως το λάβουν καλό είναι να επικοινωνήσουν με το γυναικολόγο τους καθώς ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός από γυναίκα σε γυναίκα. Όπως όλα τα χάπια έτσι κι αυτό έχει κάποιες παρενέργειες. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας πουν ποιες είναι.

Μερικές φορές παρατηρούνται ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ναυτία, ζάλη, εμετός και αίσθημα κούρασης. Το χάπι μπορεί να προκαλέσει έντονη αδιαθεσία η οποία ενδεχομένως να κρατήσει πάνω από μια μέρα. Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ευαισθησία στο στήθος και έντονο πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα αυτά είναι προσωρινά και υποχωρούν μόνα τους τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το πεπτικό τους σύστημα μπορεί να έχουν περισσότερες παρενέργειες. Υπάρχουν πάντως κάποιες μελέτες που συνδέουν τη χρήση του χαπιού με αυξημένη πιθανότητα εξωμήτριου κύησης και μητρορραγίας.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που συνοδεύουν το χάπι, ενδέχεται να προκαλέσει εμετό. Αν κάτι τέτοιο συμβεί πριν περάσουν 3 ώρες από τη στιγμή που το πήρατε, θα πρέπει να επισκεφθείτε το φαρμακείο και να προμηθευτείτε άλλο χάπι. Αν συνεχίζετε να έχετε εμετούς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved