Πώς πρέπει να καταψύχουμε τις τροφές;

Η κατάψυξη λύνει το πρόβλημα της συντήρησης των τροφών για μεγάλο διάστημα. Πώς καταψύχουμε όμως την κάθε τροφή και τι γίνεται με τα θρεπτικά συστατικά τους;

Πώς πρέπει να καταψύχουμε τις τροφές;

Για να κρατήσουμε τα λαχανικά και λίγο μετά την εποχή τους, για να έχουμε όλον το χρόνο εύκαιρα αμπελόφυλλα για ντολμαδάκια ή απλά για να διατηρήσουμε το παστίτσιο που μας έφτιαξε η μαμά και να το απολαύσουμε μερίδα μερίδα, υπάρχει η κατάψυξη! Ας δούμε τι πρέπει να ξέρουμε για την τόσο χρήσιμη αυτή συσκευή.

Για την ιστορία
Βέβαια, η συσκευή που λέγεται καταψύκτης, ήρθε στη ζωή μας μόλις στις αρχές του 20ού αιώνα, έπειτα από χιλιάδες χρόνια προσπάθειας να συντηρήσουμε τα τρόφιμα στο χιόνι ή τα άχυρα. Ωστόσο, η πρώτη συσκευή τεχνητής ψύξης κατασκευάστηκε στη Γλασκόβη στα μέσα του 1700, περίπου το 1850 κατασκευάστηκε η πρώτη παγομηχανή, ενώ στις αρχές του 1900 κατασκευάστηκε το πρώτο μηχάνημα ψύξης με αέρα, που σε τεχνολογία θύμιζε το aircondition. Αρκετά αργότερα, και συγκεκριμένα το 1922, δύο φοιτητές στη Στοκχόλμη σχεδίασαν ένα ψυγείο που λειτουργούσε με παραγωγή πάγου. Την πατέντα αγόρασε η Electrolux και κυκλοφόρησε στο εμπόριο τα πρώτα ψυγεία. Το 1930, ένας Αμερικανός χημικός ανακάλυψε το φρέον, ενώ περίπου δέκα χρόνια αργότερα εμφανίστηκαν και οι πρώτοι καταψύκτες. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τα ψυγεία κυκλοφορούν σήμερα σε όλες τις κουζίνες και συντηρούν άψογα κάθε φύσεως λιχουδιά!

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved